Acasă Politic Costel Alexe, încă un politician șpăgar care „își va dovedi nevinovăția”

Costel Alexe, încă un politician șpăgar care „își va dovedi nevinovăția”

DISTRIBUIȚI

Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, anunţă că marţi, 27 aprilie, a fost invitat la DNA pentru a i se aduce la cunoștință că, în dosarul care îl vizează, a primit calitatea de inculpat, iar procurorii au dispus impunerea controlului judiciar. Alexe anunţă că se autosuspendă din funcţia de preşedinte al PNL Iaşi.

DNA îl acuză pe Alexe că a luat mită în starea de urgență când limitele pedepselor sunt majorate: în perioada martie-aprilie 2020, Alexe Costel, în calitate de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor ar fi pretins, în mod direct, de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic, suspect în cauză, mai multe produse din tablă (tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă) în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, către fabrica respectivă, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme (haldă de zgură). Depozitul respectiv este unul dintre cele 68 depozite neînchise pentru care statul român a fost condamnat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în anul 2018, pentru neîndeplinirea obligației asumate ca stat membru al UE de a le închide cât mai repede. Ca urmare, România trebuie să raporteze periodic situația depozitelor menționate în cuprinsul hotărârii CJUE.

Foloasele respective, în cantitate de 22 tone, ar fi fost primite în zilele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă a ministrului.
Valoarea foloaselor ce ar fi fost primite ca mită de fostul ministru este de aproximativ 103.000 lei și reprezintă contravaloarea produselor siderurgice, a manoperei și a transportului.
Produsele din tablă ar fi fost scoase din patrimoniul combinatului siderurgic din dispoziția persoanei din conducerea fabricii, suspect în cauză, iar remiterea lor ar fi fost disimulată sub forma unor contracte de sponsorizare fictivă.

„Sunt nevinovat și am convigerea că voi demonstra acest lucru în instanță, dar, în acest moment, consider că este un gest de onoare să mă autosuspend din funcția de președinte al PNL Iași.

Partidul Național Liberal a susținut permanent lupta împotriva corupției prin toate măsurile pe care le-a luat nu doar de când este la guvernare, ci și când a fost partid în opoziție. Și eu personal am susținut lupta împotriva corupției, am promovat integritatea în activitatea mea politică și așa voi proceda și de acum înainte.

Am încredere că îmi voi demonstra nevinovăția în justiție, iar, până atunci, vreau să mă asigur că această nouă calitate pe care o am în dosar nu va afecta în niciun fel activitatea și imaginea filialei. Echipa PNL Iași este profesionistă, am muncit foarte mult să construim programul de guvernare și viziunea de dezvoltare a comunității și am reușit să obținem cele mai bune rezultate pentru PNL la ultimele cicluri electorale.

Sunt un om de echipă, dar consider că este cel mai corect ca toate implicațiile pe care le produce acest dosar să le gestionez la nivel personal.

Am încredere în colegii mei și știu că vor susține activitatea filialei și politicile liberale, astfel încât să păstreze pozitia PNL ca cea mai puternică formațiune politică județeană.

Voi continua activitatea de președinte al Consiliului Județean și voi demonstra împreună cu echipa pe care am format-o că putem implementa programul de guvernare pe care l-au votat ieșenii și că administrația liberală este un exponent al schimbării în bine.

Sunt încrezător că instanțele de judecată își vor face corect treaba, iar în final se va demonstra că sunt un om de bună credință”, afirmă Costel Alexe într-un comunicat de presă.

2 COMENTARII

 1. Ce mai vreți? „Și eu personal am susținut lupta împotriva corupției, am promovat integritatea în activitatea mea politică și așa voi proceda și de acum înainte.”! Ăsta e Campionul Dreptății, Kavalerul Fără de Prihană al PeNaLilor! Despre care ne și vorbește, apăsat: „Am încredere în colegii mei și știu că vor susține activitatea filialei și politicile liberale, astfel încât să păstreze pozitia PNL ca cea mai puternică formațiune politică județeană.” Adică, în traducere liberă: speră că ceilalți nemernici din filială vor face totul în subteran, „prin metode specifice”, și-l vor salva juridic… Nu-și închipuie că și ăia se ..că pe ei de frica controalelor D.N.A., și că el va păți ca fenechiul transformator cablor, celălalt Campion PeNaL di Șuolduova…

 2. Dupa scandalurile repetate cu angazarile ilegale, de personal dar si de directori de la ANAR ( a se vedea cazul GAINA RAZVAN GRIGORE de la ABASIRET- BACAU) ! alta BOMBA vine de la SGA VRANCEA ABASIRET BACAU
  Iata ce dezastru este la AN „APELE ROMANE”! A mai cazut o retea de criminalitate organizata de data asta la VRANCEA! O retea care actiona in UE si se ocupa de furtul de masini agricole si masini pentru constructii.
  Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea cere arestarea a 15 persoane acuzate de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, luare de mită, dare de mită şi punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat .
  Printre cei reținuți de procurorii DIICOT Vrancea pentru 24 de ore, cu propunere de arestare preventivă, se află ing. Sergiu Mihăilă, exsindicalistul șef de la Serviciul de Gospodărire a Apelor (SGA) Vrancea. Mihaila lucra la compartimentul Inspectia teritoriala a apelor din cadrul SGA VRANCEA.
  Mihăilă, exsef sindicat SGA Vrancea se ocupa cu transmiterea de informaţii privind controalele efectuate de instituţia unde lucrează la firmele ce au ca obiect de activitate exploatarea agregatelor minerale de pe cursurile de apa judetul VRANCEA.
  Adica el care facea controale tematice, exploatari de agregate minerale le spunea, baietilor care ii dadeau “ malai “, cand se fac controale, numai de SGA Vrancea sau de catre MAI IPJ VRANCEA – SICE sau de catre ABASIRET BACAU!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.