Acasă Politic CSAT va hotara daca luptam in Irak

CSAT va hotara daca luptam in Irak

DISTRIBUIȚI

Ministrul apararii, Ioan Mircea Pascu, a declarat, ieri, ca la sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) din 10 februarie va fi discutata problema eventualei implicari a Romaniei in razboiul impotriva Irakului. Pascu a spus ca -trebuie sa mai avem putina rabdare-, pentru ca problema va fi discutata, peste doua saptamani, la CSAT si atunci -lucrurile vor fi mult mai clare-. El a precizat ca sunt asteptate reactiile la raportul expertilor ONU, ca si discursul, de marti noaptea, adresat natiunii de presedintele american, si intalnirea lui George W. Bush cu premierul britanic, Tony Blair.

Intrebat daca Romania a primit vreo cerere din partea SUA privind participarea la razboiul impotriva Irakului, asa cum s-a intamplat in cazul Slovaciei, Pascu a declarat ca Ministerul de Externe este cel care trebuie sa dea un raspuns la aceasta intrebare, pentru ca MAE se ocupa de politica externa a Romaniei.

La inceputul lunii, premierul Adrian Nastase si Mircea Geoana s-au situat pe pozitii diferite in ceea ce priveste criza din Irak. Seful executivului sustinea -supunerea- neconditionata fata de SUA si Alianta Nord-Atlantica. -Romania trebuie sa-si faca datoria de aliat al Statelor Unite ale Americii, de viitor membru al Aliantei Nord-Atlantice, asa cum a facut-o si pana acum-, spunea Nastase.

Ministrul de externe, pe de alta parte, a fost pentru -masa verde-, caci -nimeni nu doreste un razboi cu Irakul-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.