Home Politic Cu Chirica la psihiatru! A anunțat că intră în grevă și a...

Cu Chirica la psihiatru! A anunțat că intră în grevă și a cerut arestarea consilierilor locali USR PLUS

DISTRIBUIŢI

Senatorul USR PLUS Marius Bodea arată că Mihai Chirica a anunțat astăzi în conferința de presă susținută la Palatul Roznovanu că abdică din funcția de Primar, deși Constituția României nu mai prevede o asemenea posibilitate, în vreme ce o simplă demisie de rușine (nu de onoare) ar fi suficientă în fața tuturor ieșenilor. Mai mult, Chirica a cerut arestarea consilierilor locali ai USR PLUS.

„Mihai Chirica ne-a spus azi că el intră în grevă japoneză, cu banderolă albă la mână, și că de luni se alătură sindicatelor în marșuri de protest. Există înregistrarea vorbelor sale, oricât de halucinante ar părea declarațiile. Motivul pentru care vrea să abdice din funcție, în loc să demisioneze: îi lipsește majoritatea în Consiliul Local. Obișnuit să fie un despot întunecat în lungii ani cât a stăpânit Iașul alături de PSD și de mafia imobiliară, astăzi a intrat într-o fază de delir care ar necesita urgent un consult de specialitate. Ca economist, eu nu pot pune un diagnostic, dar un specialist l-ar putea trimite într-un concediu medical forțat. Asta fără să punem la socoteală că, pe baza rezultatelor inexistente ale administrației sale, Chirica se află în grevă generală, nu japoneză, din prima zi de mandat“.

Marius Bodea consideră că amenințările la adresa consilierilor locali ai USR PLUS denotă un grav derapaj democratic, în condițiile în care a cerut „instituțiilor statului“ să îi ancheteze și să îi aresteze în urma votului pe care ieri l-au exprimat în plenul Consiliului Local.

„Un inculpat oficial, trimis în judecată pentru delapidare a Bugetului Primăriei pe care o păstorește vremelnic, cere arestarea unor consilieri locali pentru că n-au votat așa cum își dorește el. Dacă un asemenea îndemn public nu intră la delir în formă agravată, nu știu ce altceva ar mai putea intra“!

Senatorul USR PLUS continuă: „Dincolo de retorica lui de pesedist sadea, demnă de epoca de glorie a lui Dragnea și Codrin Ștefănescu, inculpatul Chirica nu poate ascunde faptele. Iată o parte din ele:

– inculpatul le-a cerut ieri consilierilor locali să voteze sume mai mari pentru cele 51 de familii angajate de el în Primăria Iași decât pentru tot bugetul de investiții al orașului,

– inculpatul ne-a cerut să îl păstrăm în post și să îl plătim baban pe cumătrul lui, Harabagiu, membru PSD, fosta și actuala lui mână dreaptă cu care a mutilat imobiliar Iașul,

– același inculpat ne-a cerut să sacrificăm, din nou, mediul de afaceri ieșean pentru a-și menține el sinecuriștii în Primărie,

– inculpatul Chirica Mihai insistă că digitalizare la Iași nu se poate și că trebuie să stai minimum doi ani pentru o autorizație de construire în cazul în care nu ai venit la cumătria lui (ca să beneficiezi de bonusul de a primi autorizație pe loc). La Iași nu decide sistemul digital de procesare, ci numai Chirica!

Or, toate cele de mai sus nu le putem tolera, oricât ar zbiera inculpatul Chirica Mihai și țuțerii săi“, încheie senatorul USR PLUS Marius Bodea.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.