Acasă Actualitate Cu personal medical extenuat, raportarea numărului real de morți COVID ar urca...

Cu personal medical extenuat, raportarea numărului real de morți COVID ar urca România pe locul 9 mondial la rata de mortalitate

DISTRIBUIȚI

Falsificarea numărului de decese COVID raportate de România are și o posibilă explicație. Deși suntem pe locul 55 ca număr de infectări/milionul de locuitori în lume, cu 45 de locuri peste media mondială, la numărul de decese raportate la populație suntem pe locul 28, cu 54 de poziții mai sus față de media mondială.
Bătălia pentru supremație dusă de Nelu Tătaru, fostul gestionar al sistemului de sănătate și Raed Arafat, inițiatorul măsurilor de prevenție a îmbolnăvirii, l-a făcut pe fostul ministru al Sănătății să inventeze metodologii de falsificare a numărului de morți pentru ca discrepanța între poziția României ca număr de îmbolnăviri și cea ca număr de morți să fie cât mai mică. Lupta lui Tătaru pentru a rămâne important în România s-a continuat până recent, după cum am arătat în articolul Autorități: informația că Tătaru se bucură de încredere foarte mare și a fost desemnat în detrimentul lui Arafat este FALSĂ.
Rememorând, primul care a dat semnalul de atac la adresa lui Vlad Voiculescu a fost Nelu Tătaru, exact, spun sursele noastre din MS, în momentul în care noul ministru începuse analiza raportărilor morților de COVID.
Ziarul Libertatea prezintă astăzi informații din interiorul Ministerului Sănătății conform cărora, numărul real de morți raportat de entitățile ce constată decesele ar fi cu 14.000 mai mare decât numărul deceselor validate de DSP.
Astfel, dacă până acum, România figurează cu 26.943 de morți la 19,133 milioane de locuitori, respectiv cu o rată de 1.408 morți/milionul de locuitori pe locul 28, dacă numărul real ar fi fost raportat, România ar fi urcat până pe locul 9, cu o rată de 2.140 morți/ la milionul de locuitori.
Autoritățile ar fi nevoite să recunoască impotența sistemului sanitar românesc, în care personalul medical care gestionează pacienții cu COVID, extenuat după un an de linia întâi, reușește totuși să facă imposibilul posibil, în timp ce politicienii nu știu cum să ascundă mizeria sub preș iar când apare un ministru sincer în declarații este aruncat în șuturi pe scări.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.