Acasă Politic Cum au reacționat susținătorii președintelui după anunțul acestuia despre Udrea

Cum au reacționat susținătorii președintelui după anunțul acestuia despre Udrea

DISTRIBUIȚI

Prezent în studioul B1, președintele Băsescu a anunțat că o susține necondiționat pe Elena Udrea în cursa pentru președinția României. Imediat, aceasta, cu lipsa de bun simț cu care ne-a obișnuit deja, crezându-se în cercul ei de prieteni, mediocri ca și ea, a trimis și lui Cristian Preda ce trebuie să comunice membrii PMP despre întâlnirea Băsescu-Udrea de la Cotroceni:
„A fost o întâlnire la nivel înalt, între doi președinți ai României, între actualul Președinte al României și viitorul Președinte al României. A fost aproape un moment istoric: am văzut mai natural ca niciodată o predare de ștafetă”.

În timp ce președintele o lăuda pe Udrea, intelectualii și jurnaliștii care l-au susținut pe acesta pe parcursul celor zece ani de mandat au reacționat.

Adrian Papahagi
„Eu aș fi extrem de îngrijorat dacă aș fi pornit la drum cu Pleșu, Patapievici, Liiceanu, Cărtărescu, Mihăieș, Baconschi, Voinescu, Ionuț Popescu, MRU, Macovei, Marian Preda, Lăzăroiu, Diaconescu, Ciuparu și mulți alții ca ei și aș termina cu Udrea, Marin Anton și Gelu Vișan.”

Dragoș Paul Aligică
„E foarte simplu: T. Basescu a rupt azi contractul politic tacit cu sustinatorii sai. Sustinatorii sai fiind in covarsitoare majoritate oameni cu principii care investesc rational atasamentul si angajarea lor politica, rezultatul este firesc si anticipabil. Contractul este rupt, fiecare merge pe drumul sau mai departe. Poate ceva dezamagire, dar fara suparare. Asa e intre oameni civilizati. Chiar si in politica. Chiar si in Romania.

 Cei ce l-au sustinut pe Basescu, l-au sustinut pentru niste proiecte, pozitii, idealuri sau din calcul strategic fata de echilibrul puterii cu adversarii sai. Cand termenii contractului sunt modificati, contractul se rupe. Asta se intampla acum, sub ochii nostri. T. Basescu schimba termenii contractului, angajand ceva ce nu are: Sustinere neconditionata.

 Nimeni nu i-a dat sustinere neconditionata niciodata. Basescu uita asta sau spera cumva ca in mod magic sustinatorii vor subscribe hipnotzati noului contract. NU se va intampla. Este sociologic, etic si politic imposibil.

 T. Basescu a fost un reprezentat politic util si uneori eficient al unei minoritati nationale reformiste si occidentalizante. Ii multumim pentru asta. Acum nu mai este. Tribulatiile sale amoroase sau familiare nu ne privesc si nu ne mai intereseaza. Rasfrangerea lor in viata publica atat de inadecvat deranjeaza dar banuiesc ca si-a asumat nota de plata. Utilitatea sa publica este acum in mare masura expirata si anulata. N-are rost sa ne mai batem capul acum de ce si cum, ce a dus la acest deznodamant. Si nu are rost sa fim angajati in polemici cu anticipabila stupizenie isterica a legendarilor “anti-basisti”. Imbeciliatea lor intelectuala si morala este dovedita, parafata si validata de mult.

 Ramane probabil pentru o vreme in vigoare contractul politic dintre T. Basescu si cancelariile occidentale si de acolo ne mai putem astepta la ceva externalitati pozitive. Raman in picioare diferite scenarii radicale pentru urmatoarele luni, cu posibile rasturnari spectaculase.

 Indiferent insa de ce va urma, modul in care T. Basescu a ales sa-si trateze sustinatorii este nefericit si e greu de crezut ca ceea ce a fost rupt azi sa mai poate fi refacut in ceea ce a fost sau ceea ce putea fi.”

Sebastian Lăzăroiu
„Eu nu pot sa mi pierd respectul pentru un om doar pentru ca sustine un candidat in care eu nu cred.
Eu pot sa sustin alt candidat, fara sa-mi pierd respectul pentru acel om.
Totusi nu spune nimeni ca presedintele nu poate schimba guvernul conform Constitutiei din Romania?” (n.n. referitor la faptul că Elena Udrea a declarat că va schimba guvernul condus de Victor Ponta după ce va ajunge președintele României)

Mihail Neamțu:

„Domnule Președinte, Respectuos vă întreb, tot cu gândul la Doamna Thatcher (pe care spuneți că o admirați): ce mare virtute e aia să cheltui 5 miliarde de euro într-un an petrecut la cârma Ministerului Dezvoltării? Dreapta înseamnă oare cheltuieli mari pentru Stat sau, dimpotrivă, mai multă cumpătare? Nu măsurăm puțin și eficiența celor 6000 de proiecte derulate sub mandatul doamnei Udrea? Ce zice DNA despre Gala Bute patronată de șefa PMP? Pe cine a îmbogățit? A ieșit câștigat poporul român sau niște firme de casă?
E doar un gând melancolic pentru vara lui 2014. Bătălia pentru reforma Statului o mai dă astăzi doar Monica Macovei, între toți candidații la prezidențiale. Și Noua Republică, cu voia Dumneavoastră.”
 

Jurnaliștii:

Tia Șerbănescu: „Jalnic sfârșit de mandat”.

Sorina Matei

„N-am văzut o reacție mai vehementă față de președintele Băsescu din partea oamenilor cinstiți- fie ei jurnaliști, analiști sau nu- până în seara aceasta, 20 August 2014.
Elena Udrea nu va fi niciodată moștenitorul politic al președintelui Băsescu, indiferent cine ce ar face. Nu reprezintă absolut nimic din crezurile, principiile, valorile oamenilor care au crezut și poate încă mai cred în lupta președintelui Băsescu.
 În țara asta, statul de drept nu are unghii roz!”

Mircea Marian

„in povestea asta cu basescu, recunosc, am facut un lucru complet ne-jurnalistic si laș: la ora 20.13 am inchis televizorul, am spus niste cuvinte si m-am dus sa beau palinkă.”

Catalin Prisacariu

„la rece: elena udrea nu are datele profesionale și politice să fie președinte, deci candidatura ei e o eroare. grosolană. și nici măcar cu sprijinul actualului președinte nu se schimbă mare lucru.”

Cristian Ghinea

„Ce trist e să te uiți la Băsescu acum. Trist.”

Dan Tapalaga: „Game over. Bye bye”

Ionuț Popescu: „Băsescu demolează absolut totul în cale, lovește în absolut toți cei care l-au susținut, doar-doar i-o face o cărare Elenei Udrea !!! Dumnezeule Mare…Ce trist !”

Ondine Ghergut: „Jenant, Traian Băsescu!
 După ce presedintele l-a sustinut pe Cristian Diaconescu, care, asa cum am spus mereu, este un om onest, acum o sustine pe Elena UDREA ptr că vrea duduia sa fie presedintele tarii!
 Culmea tupeului : UDREA a sustinut ca nu e normal ca un fost pesedist sa fie candidatul PMP- partid de dreapta!
 Duduia UDREA, dar mata unde ai fost, bre, in 2002? Nu tot in PSD-TST, unde îți era șef PONTA? Nu erai mata avocata RA APPS-ului, că ti-a dat PSD-ul contracte ca sa castigi si mata niste bani, asa mai multi, pe de-a moaca?!

 Bine c-o avem pe MONICA MACOVEI!”

Angela Tocilă: „Recunosc că mă așteptam ca Elena Udrea să primească un șpiț în c.. de la Traian Băsescu, deși din cât am prins din declarația ei după ce-a ieșit de la consultări am văzut că e mulțumită ca o mâță care-a smântânit oalele. Continuu să susțin că e o cacealma, barem să-mi fie rănile mai ușor de lins, de cârpit și de pansat. Noroc că-s pe cale să devin imună, că nu mai am idoli politici, i-am dat jos de pe soclu pe toți cu excepția președintelui, deși uneori mai că n-aș înșuruba la loc nitul sărit din lăcaș.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.