Acasă Politic Dăncilă încearcă să îndulcească anunțul DNA că a deschis dosar penal privind...

Dăncilă încearcă să îndulcească anunțul DNA că a deschis dosar penal privind votul în diaspora

DISTRIBUIȚI

După ce astăzi DNA a anunțat că anchetează votul în diaspora, ce să vezi, a primit și Dăncilă raportul de la MAI și de la MAE.

DNA a anunțat că „urmare a solicitărilor formulate de reprezentanți ai mass media și având în vedere interesul public major suscitat de tematica solicitărilor respective, pentru o corectă informare a opiniei publice, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să vă comunice următoarele:
La data de 6 iunie 2019 au fost primite, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, un număr de 42 de plângeri având ca obiect nereguli privind exercitarea dreptului de vot de către cetățenii din afara granițelor țării la alegerile pentru Parlamentul European și la Referendumul desfășurate la data de 26 mai 2019. Ca urmare a transmiterii plângerilor, la data de 6 iunie 2019, în cadrul D.N.A a fost constituit un dosar penal în care se vor efectua acte de urmărire penală.”

Tot azi, Viorica Dăncilă a primit raportul de la MAE și MAI pentru cum s-a desfășurat votul în diaspora, la alegerile din 26 mai. Premierul spune că eventuale remanieri, fie că va fi vorba a lui Teodor Meleșcanu, de la MAE, din partea ALDE, fie că va fi vorba despre Carmen Dan, de la MAI, din partea PSD, vor fi decise doar de coaliția guvernamentală, nu de prim-ministru.

”Legat de votul din diaspora, luni voi face publice analizele făcute de MAE și MAI. Trebuie să vedem care sunt soluțiile și vom discuta și despre miniștri, dar în cadrul coaliției.”, a spus Viorica Dăncilă, după ședința coaliției de guvernare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.