Acasă Politic Democratii au decapitat conducerea filialei Caras-Severin

Democratii au decapitat conducerea filialei Caras-Severin

DISTRIBUIȚI

Presedintele PD, Traian Basescu, a anuntat, ieri, dupa sedinta extraordinara a Biroului Permanent National, ca forul democrat a decis operarea unor schimbari substantiale la organizatia din Caras-Severin. Astfel, Ilie Mustacila si Gheorghe Cacnita, ambii vicepresedinti ai Biroului Permanent Judetean, au fost sanctionati de BPN prin revocarea din functie si retragerea sprijinului politic. In plus, cei doi au fost propusi pentru excluderea din partid. Basescu a explicat ca motivul pedepselor consta in faptul ca Mustacila si Cacnita, -in timp ce sustin ca sunt membri PD, au intense negocieri cu PSD pentru a-si pastra functiile-. -Nu suntem dispusi sa mai toleram jocul la doua capete-, a anutat, sententios, seful PD.

Destinatia cea mai probabila a celor doi fosti vicepresedinti ai filialei democrate din Caras- Severin este PSD. Pe cat se pare, aceasta miscare face parte dintr-un proiect mai amplu al PSD de strangere a tuturor -ramasitelor- din PD si, eventual, PNL, dupa crearea aliantei democrato- liberale.

PD ameninta cu votul negativ la Constitutie

Un alt motiv al convocarii sedintei de ieri a BPN a fost adoptarea unei pozitii oficiale a partidului in legatura cu recentele incidente de la Senat in timpul dezbaterilor la revizuirea Constitutiei. Traian Basescu a anuntat ca senatorii democrati nu vor vota proiectul de modificare a legii fundamentale in cazul in care in text va aparea posibilitatea de utilizare a limbii materne in justitie. -Introducerea in justitie a limbii maghiare sau a altei limbi va conduce la blocaje si la o justitie paralela. A face din justitie un ghiveci de limbi este inadmisibil-, a declarat Basescu. -Speram ca majoritatea PSD sa nu ne puna in situatia de a nu vota Constitutia pentru o intelegere cu UDMR-, a adaugat presedintele democrat. El a precizat ca decizia BPN nu presupune si o retragere de la dezbateri. Basescu a adaugat ca democratii si-au mai fixat si un alt obiectiv pentru revizuire, a carui neindeplinire va atrage, de asemenea, un vot negativ: amendamentul privind coborarea la 30 de ani a varstei minime necesare pentru dobandirea calitatii de senator. Amendamentul PD a fost, deja, respins de Camera Superioara, el urmand a fi discutat in cadrul comisiei de mediere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.