Acasă Politic Democratii propun voluntariatul in armata

Democratii propun voluntariatul in armata

DISTRIBUIȚI


Dupa ce au lansat ideea eliminarii armatei obligatorii, prin Constitutie, democratii vor propune spre dezbatere parlamentului Legea voluntariatului. Presedintele executiv al PD, Emil Boc, a anuntat ca democratii au depus ieri la Camera Deputatilor o propunere legislativa privind efectuarea voluntara a serviciului militar, care prevede ca participarea populatiei la apararea tarii se realizeaza prin satisfacerea, la cerere, a unui stagiu de pregatire militara cu durata de 12 luni, in cadrul unitatilor MApN sau Ministerului de Interne.

Pentru aceasta vor putea opta cetatenii romani, apti din punct de vedere medical, care au implinit varsta de 20 de ani. Acestia vor fi examinati medical si testati psihologic in mod obligatoriu. Persoanele care vor sa faca armata pe baza de voluntariat vor beneficia de o indemnizatie lunara egala cu solda minima a militarilor angajati pe baza de contract, precum si de asistenta medicala si medicamente gratuite. Dupa efectuarea stagiului de pregatire militara, acestia vor putea fi angajati in unitatile militare, pe baza de contract, pentru o perioada determinata, in cazul in care opteaza pentru o cariera militara. Potrivit initiativei legislative, efectuarea armatei pe baza de voluntariat va fi o conditie obligatorie pentru angajarea in cadrul armatei sau politiei.

Pentru a incuraja tinerii sa participe ca voluntari in cadrul armatei, statul le va oferi, dupa incheierea stagiului de pregatire militara, un credit fara dobanda, in vederea construirii sau achizitionarii unei locuinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.