Acasă Politic Deșteaptă-te Române!

Deșteaptă-te Române!

DISTRIBUIȚI

Trăim un moment tragic al istoriei noastre Post decembriste; Cumplita pandemie face mii de victime, economia e în recesiune, sute de mii de oameni nu au de lucru, învățământul și cultura sunt în criză, corupția își arată colții la nivel înalt, infractori, pedofili și violatori sunt din ce în ce mai numeroși iar controversele politice produc confuzie în mintea multor Români.

Situația nu e deloc roză nici în alte țări ale lumii, dar noi ar trebui să încercăm a face cât de cât ordine la noi acasă.

Mă voi opri în continuare la recentele controverse politice la cel mai mare nivel știind că ele au impact asupra întregului spectru al societății noastre.

Mă refer la acuzațiile reciproce pe care și le aduc, pe de o parte Președintele României și Guvernul în funcție, pe de altă parte Partidul Social Democrat majoritar în Parlament.

Consider că un bilanț al activității din ultimii ani desfășurat de cele două „tabere” ar putea fi util pentru a trage o concluzie asupra problemei pe care o tratăm.

Partidul Social Democrat, a întrunit majoritatea sufragiilor la ultimele alegeri parlamentare și a guvernat aproape mereu exceptând perioada „Convenției Democrate” și cea a lui Traian Băsescu.

Moștenirea politică a acestui partid e sumbră: deturnarea Revoluției Anticomuniste din 1989 cu peste 1000 de oameni nevinovați uciși atunci, Mineriadele, guvernările Iliescu și Adrian Năstase dezastroase economic și moral.

Mai recent, PSD a fost condus de un infractor penal condamnat – Dragnea, apoi de penibila semidoctă care a fost Viorica Dăncilă. Acum liderul PSD pare un om moral, înconjurat fiind însă de aceiași „baroni” certați cu moralitatea, majoritatea din ei având averi considerabile (sute de mii sau milioane de euro) dobândite ca politicieni. Sunt binecunoscute încercările PSD de a „pune botniță” justiției și șefei DNA – Codruța Kovessi. Acum, în plină criză a pandemiei, parlamentarii PSD au mimat o deosebită grijă privind libertatea individuală afectată, conform viziunii lor, de măsurile prea dure ale Guvernului pentru oprirea îmbolnăvirilor. Au analizat cu „maximă grijă” legislația privind pandemia, dându-i o formă finită abia după 3 săptămâni. Printre prevederile legii adoptate se numără și aceea că nici un bolnav de coronavirus nu poate fi internat fără acordul lui, de unde a rezultat faptul că mii de bolnavi contagioși au fost lăsați acasă. Cealaltă „tabără” e condusă de Președintele Iohannis și e alcătuită în principal de Guvernul PNL al Premierului Ludovic Orban.

Partidul Național Liberal actual moștenește, la rândul său, un trecut politic nu foarte onorabil având printre protagoniștii din trecut pe Crin Antonescu și Călin Popescu Tăriceanu, care au făcut opoziție guvernării Băsescu. Liderul actual al PNL nu strălucește ca om politic dar cel puțin nu are avere obținută dubios. Cei din jurul lui, unii având și ei averi considerabile, nu sunt însă amestecați în acțiuni antidemocratice de tipul celor ce apasă pe umerii baronilor PSD.

Președintele Iohannis este o personalitate cu deosebit prestigiu intern și internațional și cu un trecut moral remarcabil.

Contradicția dintre cele două tabere a început în ziua de 28 iulie a.c. când Președintele, constatând nivelul îngrijorător al efectelor pandemiei a arătat că întârzierea de 3 săptămâni din Parlament privind legislația a avut efect nefericit asupra opririi îmbolnăvirilor și deceselor datorate pandemiei.

Riposta PSD a fost foarte dură, vinovații stării grave din țară fiind considerați Iohannis și guvernul PNL. Televiziunile aservite PSD-ului au declanșat imediat emisiuni pentru răspândirea acestor idei.

În masa opiniei publice propaganda pro-PSD își face efectul, generând o mare confuzie. Îmi asum răspunderea de a afirma cu claritate că trebuie să facem față „majorității toxice” pe care o reprezintă Partidul Social Democrat, respingând-o cu toată hotărârea. DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE!

Dr. Gh. Boldur-Latescu este  profesor universitar emerit și fost detinut politic anticomunist.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.