Acasă Politic Din ce în ce mai penibilă, Firea face ședințe contra țânțarilor și...

Din ce în ce mai penibilă, Firea face ședințe contra țânțarilor și înființează o linie telefonică pentru bucureștenii care vor să facă sesizări contra țânțarilor

DISTRIBUIȚI

Primarul general, Gabriela Firea, a avut astăzi o ședință de lucru cu reprezentanții direcțiilor de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei, responsabile cu programele de dezinsecție (combatere țânțari), pentru a lua toate măsurile astfel încât aceste tratamente să fie aplicate unitar și eficient în toate sectoarele Capitalei.

Astfel, Primarul General, Gabriela Firea a solicitat intensificarea tratamentelor de combatere a țânțarilor acolo unde există sesizări din partea cetățenilor, mai ales că actualele condiții meteorologice, ploi și umezeala accentuată, favorizează înmulțirea acestor insecte.

Primăria Municipiului București pune la dispoziția bucureștenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868, disponibil 24 h/24, la care cetățenii pot face sesizări cu privire la necesitatea aplicării, în anumite zone, a unor tratamente suplimentare pentru combaterea țânțarilor.

Totodată, edilul șef face un apel către asociațiile de proprietari să ia măsuri pentru eliminarea tuturor acumulărilor de apă din subsolurile inundate, pentru că acestea constituie factori favorizanți dezvoltării larvelor și ulterior populațiilor adulte de țânțari.

„Reamintim că deținătorii de terenuri virane pe care se dezvoltă vegetație spontană au obligația să îndepărteze buruienile de pe aceste terenuri pentru că acestea reprezintă factori de dezvoltare a populației de țânțari. Polițiștii locali din cadrul Poliției Locale București se afla în teren pentru a verifica atât acțiunile de combatere a țânțarilor cât și starea terenurilor virane, în sensul îndepărtării vegetației spontane și menținerii stării de salubrizare pe aceste terenuri. Primăria Municipiului București continua tratamentele de combatere a țânțarilor, la această dată aflându-se în derulare cel de-al nouălea tratament, care a început în seara zilei de 23.07.2018. Pentru anul în curs, sunt prevăzute, conform Planului Unitar de Igienizare aprobat prin HCGMB nr 5/2018 și conform contractului încheiat cu operatorul serviciului S.C Coral Impex SRL (care poate fi consultat pe site-ul PMB), 12 tratamente de dezinsecție — combatere țânțari. Se estimează că tratamentul în curs se va finaliza în noaptea de 31.07.2018. În perioada 01-03.08.2018 se va efectua evaluarea tratamentului, iar după această etapă, în funcție de evoluția condițiilor meteorologice, aplicarea tratamentelor împotriva țânțarilor va continua. Reamintim că, în cadrul tratamentelor, acțiunea de combatere a țânțarilor s-a efectuat pe spațiile verzi aferente aliniamentelor stradale, în parcurile Municipiului București, grădini publice, inclusiv pe spațiile verzi aferente spitalelor și unităților militare.”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

3 COMENTARII

  1. peste tot in lume se fac sedinte pe tema asta. In Toronto, in anii 60 chiar au dat gratis multe hectare de teren cu conditia sa fie dezvoltat si asanat ca sa nu mai fie tantari. Hai, mai moale cu prefacatoria, bah Andrei Paraschiv. Mai moale cu prefacatoria, ok?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.