Home Politic Din Iordania, Ponta critică timid intervenția Rusiei în Siria

Din Iordania, Ponta critică timid intervenția Rusiei în Siria

DISTRIBUIŢI

Premierul Victor Ponta a plecat cu un alai ministerial în vizită oficială în Iordania, țară ale cărei oficialități nu sunt imăresionate de trimiterea în judecată  a primului-ministru al țării noastre. În timpul vizitei de două zile, Ponta a declarat ce a discutat cu omologul său iordanian, Abdullah Ensour:

„Mi-am exprimat un singur punct de vedere mai nediplomatic apropo de Siria și am spus că, în baza experienței noastre istorice cu vecinul nostru Rusia, ei vin ușor și pleacă foarte greu de undeva. Așa că nu suntem deloc de părere că intervenția actuală a Rusiei rezolvă foarte mult, s-ar putea chiar să complice lucrurile. Dar ăsta e un punct de vedere, pe baza experienței noastre istorice, poate că aici lucrurile vor fi altfel”, a spus Ponta, la finalul întrevederii cu șeful Guvernului iordanian.

Declarațiile premierului romând vin după declarațiile drastice ale aliaților noștri. Într-o declarație comună, SUA, Franța, Germania, Qatar, Arabia Saudită, Turcia și Marea Britanie au criticat loviturile aeriene ruse despre care afirmă că nu au vizat poziții sau obiective ale grupării Statul Islamic.

‘Aceste acțiuni militare constituie o escaladare suplimentară și nu vor face decât să alimenteze și mai mult extremismul și radicalizarea’, se menționează în declarația comună iar David Cameron a punctat că „Raidurile rușilor îl ajută pe ‘măcelarul’ Bashar al-Assad.” . Premierul României crede că intervenția Rusiei nu rezolvă foarte mult. Adică totuși, rezolvă ceva, mult dar nu foarte mult?

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.