Acasă Politic Disensiunile continuă în USL Ilfov: Firea și Petrache din nou la cuțite

Disensiunile continuă în USL Ilfov: Firea și Petrache din nou la cuțite

DISTRIBUIȚI

Președintele organizației PNL Ilfov, Marian Petrache, a declarat astăzi că este de acord să semneze pactul de neagresiune și de colaborare cu PSD la nivelul județului Ilfov, dar numai după o întâlnire cu președinții USL, Victor Ponta și Crin Antonescu, la care să participe și președintele organizației PSD Ilfov, Gabriela Firea. Petrache a subliniat faptul că a solicitat o astfel de întâlnire încă din luna august a anului trecut. „Aștept să mă întâlnesc cu domnul Victor Ponta și cu domnul Crin Antonescu încă din vara lui 2013, mai exact din august, atunci când doamna Firea făcuse o majoritate cu PDL-ul. După ce mă întâlnesc cu domnul Ponta și cu domnul Antonescu și cu doamna Firea, nu am nimic împotrivă să semnăm un protocol de colaborare. Sunt de acord că trebuie să avem un protocol, că trebuie să colaborăm. Aștept să ne întâlnim și să rezolvăm problemele între noi și după aceea facem protocolul. Numai în aceste condiții", a spus Petrache, citat de Agerpres. El a adăugat că deși nu împărtășește viziunea Gabrielei Firea de a negocia prin intermediul presei, consideră că problemele județului și găsirea unor soluții pentru rezolvarea lor au o mai mare importanță.

Ultimatum pentru liberali

În replică, președintele organizației PSD Ilfov, Gabriela Firea, a declarat că în situația în care președintele PNL Ilfov nu va semna pactul de neagresiune propus de PSD, atunci "va demonstra că nu dorește binele USL-ului, și vom aștepta reacția co-președinților USL la nivel național".  "PSD Ilfov a transmis președintelui PNL Ilfov pactul de neagresiune în cadrul filialei USL. Așteptăm o reacție în aceste zile. Nu presăm pe nimeni, dar nici nu putem aștepta la nesfârșit. PNL trebuie să înțeleagă faptul că nu poate acorda posturi de conducere PDL-ului, în administrația publică locală și în alte instituții, pe locurile alocate PSD, prin Protocolul USL la nivel național. De asemenea, noi dorim o garanție că resursele financiare de la Consiliul județean și din surse guvernamentale vor fi distribuite către toate localitățile din Ilfov, nu doar acolo unde președintele CJ are amici", a susținut Gabriela Firea.
Gabriela Firea a subliniat faptul că în mai multe rânduri a încercat să discute la nivel local cu Marian Petrache, însă acesta a tratat reprezentanții PSD Ilfov ca pe "ruda săracă", fără a se putea ajunge la un acord cu dumnealui, dar ne-a tratat cu dispreț și ca pe ruda săracă, deși a ajuns la putere și cu voturile, foarte multe, ale cetățenilor care simpatizează PSD și UNPR. Când s-a umplut paharul, s-a răsturnat. Cât credea că îi mai permitem să încalce Protocolul USL?", a mai comentat liderul PSD Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.