Acasă Politic Doua voturi in -cazul Vadim-

Doua voturi in -cazul Vadim-

DISTRIBUIȚI


Maine dimineata, Comisia juridica a Senatului va incepe sarabanda imunitatii in cazul C.V. Tudor, care a scandalizat opinia publica prin afirmatiile sale privind antrenarea de teroristi Hamas in Romania. Dosarul liderului PRM va fi judecat -in prima instanta- de colegii sai din Camera Superioara intr-o sedinta care va avea loc in spatele usilor inchise. Desi -magistratii- nu au votat inca in privinta caracterului secret al dezbaterii, surse din comisie arata ca toate discutiile s-au purtat in acest sens. -Reclamantul-, in speta ministrul justitiei, Rodica Stanoiu, a anuntat deja ca va intarzia, fiind retinuta la o -sedinta importanta-. Nici -inculpatul- C.V. Tudor nu se va prezenta la judecata conform anuntului facut ieri oficial, dupa ce a fost citat cu acte in regula atat la grupul parlamentar, cat si acasa.

Pe fond, senatorii din Comisia juridica vor ataca doua subiecte, ceea ce presupune ca vor trebui sa dea si doua voturi. Primul se refera la evaluarea afirmatiilor lui Vadim care, daca vor fi calificate drept pure declaratii politice, vor arunca in aer orice tentativa de ridicare a imunitatii sale, conform prevederilor Constitutiei. Colegul sau de partid si avocatul sau personal, senatorul Viorel Dumitrescu, si-a inceput deja treaba, consultand cu maxima atentie dosarul la care are acces ca membru al Comisiei juridice pe care nu o onoreaza insa de obicei.

Daca senatorii vor hotari, analizand textual afirmatiile de la emisiunea -Sfertul academic- difuzata de Radio Romania Actualitati la jumnatatea lunii septembrie, C.V. Tudor va trebui sa invinga al doilea obstacol. Acesta vizeaza calificarea afirmatiilor sale drept infractiune (comunicarea de informatii false), dupa toate criteriile impuse de Codul Penal.

Si in acest caz, Comisia juridica, ale carei lucrari vor fi conduse in mod exceptional de presedintele acestuia, senatorul Aristide Roibu, se va pronunta prin vot. In ambele situatii va fi nevoie de -jumatate plus unu- din numarul total al membrilor Comisiei juridice, deci de sase persoane dispuse sa-l decapiteze pe Vadim. Liderul PRM isi poate juca insa cartea, obtinand o amanare, pe diverse motive, ceea ce va impinge termenul de pronuntare al Comisiei si, implicit al plenului – singura instanta a carei decizie produce efecte juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.