Acasă Politic Dragnea și Oprișan și-au băgat în Comisia Juridică o păpușă și un...

Dragnea și Oprișan și-au băgat în Comisia Juridică o păpușă și un tehnician auto

DISTRIBUIȚI

Comisia Juridică din Camera deputaților ar trebui să fie formată din juriști, domeniile de activitate ale acesteia fiind constituţionalitatea proiectelor de lege şi a propunerilor legislative; reglementări în domeniul dreptului civil, penal, contravenţional, procedură civilă, penală, administrativă, organizarea judecătorească; alte reglementări cu caracter precumpănitor juridic; probleme de disciplină parlamentară, incompatibilităţi şi imunităţi. Așadar pe lângă faptul că membrii Comisiei trebuie să aibă cunoștințe de legislație aceștia trebuie să fie și în afara oricărei bănuieli de lipsă de integritate.

 

Omul lui Oprișan, incompatibil

Deși toată lumea îl percepe pe deputatul Florin Iordache ca fiind membru al Comisiei Juridice, jurnaliștii luându-i mereu puncte de vedere în acest sens, acesta a fost înlocuit de Roman Victor, în urmă cu mai bine de doi ani, în decembrie 2012.
Acesta a absolvit un liceu de construcții și a fost „technician” auto după cum scrie în CV-ul postat pe cdep.ro, neavând studii juridice. La 45 de ani a absolvit o facultate necunoscută și pentru anul 2009 se declară masterand în management financiar. Deci nu e clar nici dacă a reușit să obțină diploma de master sau doar a urmat cursurile.
Mai mult, ANI îl declară incompatibil deoarece a deținut, în perioada 20 septembrie 2012 – 21 mai 2013, atât funcția de deputat, cât și funcția de administrator – președinte al Consiliului de Administrație la S.C. AGROSERVICE ADJUD S.A., potrivit legii, calitatea de deputat este incompatibilă cu funcția de administrator la societățile comerciale. ANI a sesizat și Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacau cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de fals in declarații, potrivit unui comunicat postat pe site-ul instituției.
Așadar „omul lui Oprișan”, așa cum este cunoscut în zona Vrancei, nu ar avea ce căuta în Parlament ce să mai vorbim de Comisia Juridică. Dar desigur că Oprișan are și el nevoie de un vot în comisiei ca să poată negocia și el la o lege, la un aviz de arestare că doar nu negociază Roman.

Păpușa lui Dragnea, a intrat la facultate la …13 ani

A doua prezență de neconceput pentru Comisia Juridică este pupila lui Dragnea, Cătălina Ștefănescu, 26 de ani, absolventă a Facultății de limbi şi „literature”(așa a scris domnia sa în CV) străine, Universitatea Bucureşti. Evident nici domnia sa nu are studii juridice dar votează legi, avize de arestare etc.
Foarte interesant în CV-ul său postat pe cdep.ro e că aceasta declară că între 13 și 24 de ani a absolvit Institutul Pușkin din Moscova. Oare să fie foarte deșteaptă dacă la 13 ani a fost admisă la Pușkin, să fie foarte proastă de i-au trebuit 11 ani să absolve sau să fie foarte indolentă și să o doară-n paișpe de CV-ul care oricum nu o recomanda pentru deputăție.
Dar de, și Dragnea trebuia să aibă un vot al lui doar nu era să-i ia Oprișan fața.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.