Acasă Politic Ecaterina Andronescu, acuzata ca si-a -aranjat- sora in fruntea CNAS-Mehedinti

Ecaterina Andronescu, acuzata ca si-a -aranjat- sora in fruntea CNAS-Mehedinti

DISTRIBUIȚI

Ą Sotia unui senator PNL a pierdut, astfel, cel mai inalt fotoliu

Dupa -cazul Ialomita 2000-, liberalii au prezentat un alt -act revoltator de abuz- al PSD. Casa Judeteana de Asigurari si Sanatate Mehedinti are, incepand din decembrie, un nou director – sora ministrului Ecaterina Andronescu – si un ex-director, sotia fostului senator PNL, Nicolae Mortun.

-Vina de a fi membru PNL-

-Pentru a le ridica nivelul de trai si statutul social al rudelor demnitarilor PSD, Guvernul Nastase a trecut la curatenia de iarna in posturile de conducere nepesedizate din cadrul institutiilor arondate executivului-, sustine purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu. Ieri, liberalii au prezentat situatia Casei Nationale de Asigurari si Sanatate Mehedinti, unde directorul a fost eliberat din functie pentru a face loc unei persoane care -poate sa reprezinte destoinic interesele PSD pe plan local in aceasta institutie-, a afirmat Nicolaescu. La conducerea CJAS Mehedinti s-a aflat, pana la jumatatea lunii decembrie 2002, Monica Mortun, medic primar. Ea a fost eliberata din functie si in locul ei a fost numita Gheorghita Buretea, economista, sora ministrului educatiei si cercetarii, Ecaterina Andronescu. Monica Mortun -are singura vina de a fi membru PNL si sotia presedintelui organizatiei locale a Partidului National Liberal-, spun liberalii. -In fapt, avem de-a face cu un singur obiectiv pe care PSD il urmareste cu obstinatie de la preluarea puterii in 2000: pesedizarea cu orice pret a tuturor institutiilor de stat de interes strategic pentru partidul de guvernamant. Schimbarea din functie a doamnei Mortun s-a facut la putin timp dupa ce guvernul a asigurat terenul pentru pesedizarea in acest domeniu prin emiterea unei ordonante de urgenta care transfera Sistemul Asigurarilor de Sanatate in subordinea guvernului-, a comentat Nicolaescu.

Demiterea, dorita -de sus-, hulita de cei -de jos-

Liberalii au aratat ca Mortun a fost aleasa ca presedinte al CA al CJAS Mehedinti in intervalul 1999-2000 de catre reprezentantii sindicatelor, patronatului si ai Consiliului Judetean Mehedinti. In decembrie 2000 a fost numita director general al CJAS in urma unui concurs national, functie din care a fost eliberata de catre presedintele CNAS, Eugeniu Turlea, printr-o decizie din data de 24.12.2002, -pentru a fi inscaunata fara concurs sora Ecaterinei Andronescu-. -Pana sa ajunga la aceasta masura radicala, PSD a exercitat o presiune constanta asupra doamnei Mortun dupa o reteta care poarta deja emblema PSD: controale, verificari, instigari, invitatii de adeziune in PSD etc. Doar in momentul in care s-a ajuns la concluzia ca nici una dintre sicane nu are rezultatul scontat s-a apelat la decizia de demitere-, sustine purtatorul de cuvant al PNL.

Inainte de demiterea Monicai Mortun, filialele mehedintene ale CNSRL Fratia, BNS si CSDR au formulat o scrisoare de protest adresata premierului Adrian Nastase si presedintelui CNAS, Eugeniu Turlea, in care sustineau pastrarea lui Mortun in functia de director general al CJAS Mehedinti. Ei i se cerea, in aceeasi scrisoare, -sa-si continue mandatul de conducere, in ciuda presiunilor la care este supusa-.

PNL considera acest exemplu -reprezentativ pentru modul in care PSD intelege sa profite de pozitia pe care o ocupa in acest moment pe scena politica-. Eugen Nicolaescu a declarat ca partidul sau -protesteaza fata de acest act revoltator de injustitie, nepotism si abuz savarsit de reprezentantii partidului de guvernamant si ai guvernului PSD si cere repunerea in drepturi a doamnei Mortun pana la organizarea concursului-. Liberalii ii cer primului-ministru -demiterea ministrului sanatatii, Daniela Bartos, care a creat haos in sistemul de sanatate si permite comiterea unor astfel de abuzuri incalificabile-.

-Cazul Mortun- nu este singurul dezvaluit de PNL. Spre sfarsitul anului trecut, liberalii au aratat ca baronii locali ai PSD au pus la punct un sistem prin care pusculita partidului este alimentata, prin intermediul unei fundatii, din bani publici, din bani alocati pentru programul -Cornul si laptele-. Ei au dat drept exemplu fundatia -Ialomita 2000-, care-i include in structura de conducere pe liderii PSD ialomiteni. Aceasta fundatie a primit de la firma Derpan din Galati o sponsorizare de 250 milioane de lei. Banii provin din suma totala de un miliard de lei cu care firma Derpan furnizeaza produse de panificatie in opt judete, prin programul -Cornul si laptele-. Unul dintre actionarii acestei firme este Constantin Ragalie, consilier municipal PSD in Galati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.