Acasă Politic Ecologistii cer pozitionarea lui Costel Alexe pe construirea de hidrocentrale în arii...

Ecologistii cer pozitionarea lui Costel Alexe pe construirea de hidrocentrale în arii naturale protejate in raport cu Green Deal

DISTRIBUIȚI

Partidul Ecologist Roman se declară îngrijorat de modificările aduse în Parlament la Legea nr. 33/1994 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, in absenta unor poziționări publice ale instituțiilor reprezentative din Romania in raport cu Green Deal- Pactul Ecologic European.

„Fiind vorba despre un proiect energetic complex, din Parcul Naţional Defileul Jiului, sub coordonarea Hidroelectrica si tinand cont de prevederile Green Deal care cere semnatarilor masuri concrete si imediate de inlocuire a generarii energiei bazata pe carbune, alocandu- se sume uriase, cerem o pozitie publica a Guvernului, prin Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor. Costel Alexe, sa spuna public daca exista o strategie guvernamentala in acest sens dar si in raport cu ultimele mine de carbuni din tara noastra!

Faptul ca energia hidro este considerata in lume mai „eco” decat cea generata de centralele nucleare, ca ecologisti ne gandim se vor produce dezechilibre de mediu substantiale. In acest sens, solicitam pozitia Ministrului Mediului, Apelor si Padurilor sa ne confirme daca proiectul ce urmeaza sa fie derulat in Parcul Naţional Defileul Jiului este rezultatul cerintelor Pactului de la Paris, respectiv a European Green Deal de reducere a emisiilor de carbon, tinand cont ca a fost deja adoptat in Camera Deputatilor, fiind, initial, respins in Senat.”, declară Dănuț Pop, președintele PER.

5 COMENTARII

  1. CELE MAI IMPORTANTE PROBLEME LEGATE DE MEDIU SUNT MAI INTAI DE TOATE TREBUIE REZOLVATE TALUZARILE SI INDIGUIRILE IMPOTRIVA INUNDATIILOR SI ALUNECARILOR DE TEREN, A IMPADURIRILOR SI CURATIRII ALBIILOR CURSURI DE APE , ETC.

  2. Daca era un proiect privat sau facut de un alt stat nu erau peobleme de mediu . Cand e vb de Hidroelectrica sau alta societate a statului Roman , se vede si ultima goanga ce va parasii habitatul . Daca se va privatiza , cu un alt stat dupa modelul Petrom , nu vor mai exista obiiectii , pentru ca totul este verde .

  3. DE CE ALEXE COSTEL TINE ASCUNSE DE PESTE 3 LUNI DE ZILE SESIZARI LEGATE DE GROPI DE DESEURI DIN COMUNA CEAHLAU JUDETUL NEAMT SI NU TRIMITE GARDA DE MEDIU SAU APELE ROMANE SA REVERIFICE DIN NOU SITUATIA DE ACOLO!!
    DE CE COSTEL ALEXE NU IA ATITUDINE CU ACTIVITATEA ILEGALA A EXPLOATARILOR DE AGREGATE MINERALE CARE AU DISTRUS CURSURILE DE APA SUCEAVA, MOLDOVA SIRET BISTRITA SI AFLUENTII LOR??????????????????
    COSTELUS AI VREO PASENTA CU BALASTIERELE PRIETENI A LUI FENECHIU??? DUTE LA TUPILATI SA VEZI DEZASTRUL RAULUI MOLDOVA PODUL DE PE MOLDOVA VA CADEA CAT DE CURAND CA LA BUZAU EXPLOATARI LANGA POD , IAZURI LANGA POD ; LA FEL PE RAUL SUCEAVA !TRZITI-VA ODATA CA SA DISTRUS TOT!!!

  4. ALEXE FUGE DE PROCESAREA DEȘEURI-GUNOAIE CA GRAȚIELA G. : ambii ca dracu de tămâie ; aici se ascunde și provine : nu de pe MÂINI…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.