Acasă Politic Efectele preaderarii la UE

Efectele preaderarii la UE

DISTRIBUIȚI

Institutul European din Romania, in colaborare cu Delegatia Comisiei Europene din Romania, a elaborat, prin programul PHARE, un studiu de evaluare a impactului aderarii la Uniunea Europeana, prezentat cu ocazia conferintei -Aderarea la Uniunea Europeana si impactul asupra Romaniei-, care se desfasoara in perioada 23-25 octombrie.

Vasile Puscas, negociatorul-sef al Uniunii Europene pentru Romania, considera ca unele studii s-au limitat la o abordare teoretica, altele cuprind si critici la adresa autoritatilor, cateva ofera solutii negociatorului cu UE, iar altele sunt tehniciste, oferind concluzii macroeconomice. Putine dintre studii pornesc de la baza legislativa existenta in Romania si ele ar trebui sa aiba in vedere insa atat legislatia, cat si aspectele economice, sociale si politice din societatea romaneasca, considera Puscas. -Ce se face bun in negocieri este si contributia dumneavoastra, ce nu se face bun este numai responsabilitatea mea-, s-a adresat Puscas audientei.

Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, sustine ca prin acest studiu -noi vrem sa aducem Romania mai aproape de restul UE, caci locul in Europa este deja sigur-. -Aceste documente ar trebui difuzate; sper ca nu vor exista probleme de copyright-, a spus Scheele, accentuand ca acest studiu -ar trebui sa provoace dezbateri mai largi- despre aderarea Romaniei la UE. -Implicatiile a ceea ce se intampla in UE trebuie bine intelese si aplicate-, a completat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.