Acasă Politic Ei sunt cei 15 deputați PSD-ALDE-UDMR care au modificat proiectul de lege...

Ei sunt cei 15 deputați PSD-ALDE-UDMR care au modificat proiectul de lege al lui Prună ca să iasă mii de deținuți din închisori

DISTRIBUIȚI

Mii de pușcăriași de drept comun au ieșit și vor mai ieși din închisori în următoarea perioadă grație unei legi inițiate de Raluca Prună dar modificată în Camera Deputaților prin amendamente susținute de 15 deputați aparținând PSD-ALDE-UDMR. Criticat că nu a făcut studii de impact, Tudorel Toader a explicat pe contul său de Facebook traseul legii promulgate de președintele Iohannis în iulie 2017.

„Simple precizări privind recursul compensatoriu !

1. La data de 17.XI.2016, prin adresa nr.68/86950, Ministerul Justiției a înaintat CSM, spre avizare, proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare.
a se vedea
https://www.senat.ro/legis/PDF/2017/17L015SM.pdf

2. La data de 29.XI.2016, prin Hotărârea nr. 1533, plenul CSM avizează favorabil proiectul de lege, cu observațiile menționate în Anexă.
La punctul 2 din aviz se prevede faptul că, „în principiu, măsura compensatorie propusă nu ar trebui să devină incidentă doar pentru calculul pedepsei ce poate fi considerată executată în vederea acordării liberării condiționate. În opinia Plenului, compensația pentru persoanele care execută pedepse privative de libertate în condiții de supraaglomerare severă devine efectivă doar dacă măsura propusă de proiectul de act normativ vizează considerarea ca executate efectiv a celor 3 zile din pedeapsa aplicată, pentru fiecare perioadă de 30 zile executate în spațiul necorespunzător”.
a se vedea
https://www.senat.ro/legis/PDF/2017/17L015SM.pdf

3. Proiectul de lege a fost transmis de la Guvern către Senat, prima cameră sesizată, la data de 31.01.2017 , dată anterioară investirii mele în demnitatea de ministru al justiției !
a se vedea
https://www.senat.ro/legis/PDF/2017/17L015AD.pdf

4.Forma inițială prevedea faptul că, în vederea acordării liberării condiționate, la 30 de zile de pedeapsă, executată în condiții necorespunzătoare, se consideră executate 3 zile de pedeapsă, iar raportarea se făcea la 3 mp pentru fiecare deținut !
a se vedea
https://www.senat.ro/legis/PDF/2017/17L015FG.pdf

5. Curtea Constituțională a respins criticile de neconstituționalitate
a se vedea
https://www.ccr.ro/files/products/Decizie_515_2017.pdf

6. Studiul de impact se face în procedura de legiferare și nu în faza de aplicare a legii!”, aexplicat ministrul Justiției.

Modificările de la 3 la 6 metri pătrați și definirea condițiilor necorespunzătoare au fost făcute de 15 deputați ai PSD-ALDE-UDMR:
1. Nicolicea Eugen PSD
2. Florea Oana-Consuela PSD
3. Tănăsescu Alina-Elena PSD
4. Dunava Costel Neculai PSD
5. Bălănescu Alexandru PSD
6. Căruceru Aida-Cristina PSD
7. Cosma Andreea PSD
8. Iordache Florin PSD
9. Macovei Silviu Nicu PSD
10.Popa Mihai Valentin PSD
11.Popa Ştefan-Ovidiu PSD
12.Sitterli Ovidiu-Ioan PSD
13.Márton Árpád-Francisc UDMR
14. Ambrus Izabella-Agnes UDMR
15. Cătăniciu Steluța-Gustica ALDE

Citește despre Andreea Cosma în articolul Beizadea de lider PSD: după ce a prejudiciat statul cu 4 milioane de Euro ca notar s-a vrut cântăreață de R&B iar acum e deputată

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.