Acasă Politic Emil – in razboi cu toata lumea

Emil – in razboi cu toata lumea

DISTRIBUIȚI

Ca in vremurile bune, de altadata, celebrul sediu al Conventiei Democratice Romane din Strada Batistei a fost, marti seara, aproape neincapator. Nu era insa vorba despre vreo decizie politica importanta pentru tara, ci de lansarea cartii lui Dan Pavel, -Nu putem reusi decat impreuna- – o istorie analitica a celebrei CDR de la nastere pana la moartea subita din 2000. Aprecierile autorului, care sustine teza greselii capitale a fostului presedinte in momentul renuntarii la o noua candidatura, au starnit supararea lui Emil Constantinescu, care nu a omis prilejul sa-i acuze pe toti cederistii de tradare. Mahnit ca Dan Pavel nu a omis din cartea sa istoria cu Coposu, care-l trimitea dupa tigari, Emil Constantinescu a tinut sa sublinieze ca pe viitor nu va mai merge alaturi de cei care l-au tradat. Totusi, un dram de recunostinta a aratat si fostul presedinte, precizand meritele lui Coposu si ale lui Diaconescu in consolidarea Conventiei.

Ceilalti vorbitori, mai putin indignati de constatarile autorului, au subliniat si ei cauzele dezastrului CDR. Ion Diaconescu a vorbit despre lipsa de coeziune a coalitiei, Mircea Ionescu Quintus a adus in discutie certurile interminabile dintre partenerii aflati la guvernare, iar Radu Campeanu a reiterat estomparea personalitatii partidelor in cadrul guvernarii comune.

Din marea adunare din Batistei nu a lipsit nici presedintele UDMR, Marko Bela, singurul care se poate lauda cu mentinerea sa la guvernare si dupa 2000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.