Acasă Politic Eugen Iancu: după incendiul din Piatra Neamț Tătaru anunța controale în spitale,...

Eugen Iancu: după incendiul din Piatra Neamț Tătaru anunța controale în spitale, ne poate spune ce a găsit la Reșița?

DISTRIBUIȚI

Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru Iancu, mort după incendiul din Colectiv, a reacționat la imaginile de la spitalul din Reșița, în care pacienții cu Covid erau ținuți în condiții greu de imaginat. Acesta îl interpelează pe ministrul sănătății, care a anunțat după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț că s-au demarat controale la toate unitățile medicale din țară.
„Multă indignare legată de condițiile din spitalul din Reșița. Acum a descoperit toată lumea, incredibil.
Alooo!!! Au trecut 3 săptămâni de la incendiul din Piatra Neamț, dar ați uitat.
Dar de spitalul din Caransebeș ce știți? Dar de cel din Hunedoara sau Deva? Dar din Severin sau Tg. Jiu? Dar din Pitesti, Ploiesti sau Urziceni? Din Roșiorii de Vede sau Tecuci, Sighișoara sau Odorheiul Secuiesc?
Ați descoperit că sunt medici care câștigă 5000 de euro frecând menta? Asistente care câștigă 2000 de euro pentru că fumează în saloane? Da, sunt căteva sute de medici care muncesc de le sar ochii din cap, dar sunt și multe mii care au furat banii în ultimele 8 luni. Și da, condițiile din spitale sunt și din vina lor, a corpului medical. Încă nu am auzit nici o solicitare venită din lumea medicală în care să se ceară condiții mai bune pentru pacient.
P.S. Ni s a spus că în urma incendiului din spitalul Piatra Neamț s-au făcut controale în toate spitalele din țară. Ne poate spune domnul Ministru Tătaru ce a găsit corpul de control la spitalul din Reșița?”, a scris Eugen Iancu pe Facebook.

2 COMENTARII

 1. Directiile de Sanatate Publica sunt din punct de vedere al statutului de functionare – reprezentantii Minsterului Sanatatii ce vor urmari modul de aplicare a politicii sanitare a ministerului in fiecare judet, inclusiv in municipiul Bucuresti iar responsabiliattea bunei lor organizari este atributul exclusiv al ministrului sanatatii din Romania.
  In ceea ce priveste criteriile de departajare a veniturilor salariale pentru personalul medical din domeniul sanatii, aici numai domnul NELU TATARU este cel care decide cum imparte resursele financiare.
  Chiar nu ma deranjeaza ca personalul medical din Romania, pe zona de unitati mediale de stat are asigurate venituri salariale decente, raportate la grila de salarizare din sistemul bugetar. Dar pe de alta parte, te intrebi cum se face ca managerii de unitati medicale de stat, interfetele baronilor politici locali au blocat pur si simplu, sub diverse pretexte angajarile pe zonele deficitare de persona infirmiere, asistente, registratori, etcl, iar daca concursurile s-au derulat calitatea profesionala a celor angajati este din zona penalului si nu exista la acest moment nici o modalitate de santionare legala a acestor indivizi.
  De asemenea, acesti manageri de spitale sunt cei care sunt complici sau sunt recompensati cu imunitate la nivelul baronului politic local inclusiv pentru ca sunt folositi pentru rezolvarea unor contracte de mentenanta a spitalelor respective.
  Asa se faca ca in Romania anului 2020 in calitate de medic de specialist intr-o unitatate spitalicesca de stat poti sa semnezi condica de prezenta la ora 07.00 si sa pleci din incinta spitalului la ora 10.00 la cabinetul tau privat, la un spital privat concurent sau cine stie poate intr-un mall si sa primesti pentru acest fapt 5 000 de euro in mana.
  Dar atentie domnul chirurg Nelu Tataru nu o sa sesizeze faptul ca pleci de la un program de munca pentru care exista o fisa de prezenta, ca ai niste sarcini in fisa postului, ca ai un program normat din punct de vedere legal, ca exista riscul ca spitalul sa fie acuzat de malpraxis si instanta sa acorde despagubiri financiare costisitoare pentru ca in lipsa nejustificata a medicului , insa in prezent o achipa e avocati buni poate prezenta probele ca respectivul medic era cu totul in alta parte decat la locul de munca.
  Chiar credeti ca Nelu Tataru, acel Costache si alti medici specialisti in calitate de actuali si fosti ministri ai sanatatii vor avea macar cureajul sa abordeze frontal acest subiect, sau zicala aceia ca corb la corn nu-si scot ochii este mai credibila.
  Te intrebi din punct de vedere juridic sau poate moral cum poate o unitate spitaliceasca de stat sa concureze la calitatea serviciilor cu o unitate medicala privata, ultima avand bineinteles aceiasi medici cu norma intreaga la stat si de ce in privat medicii sau personalul medical iti acorda atentie deosebita.
  Ce folos ca medicii din marile spitale din Bucursti se sacrifica profesional, se uzeaza si nu fac rabat profesioanl pentru a-si duce un caz in cel mai profesionist mod cu putinta, daca in spitalelel judetene ale patriei noastre, asa cum relata recent cu mult curaj un presedinte de consiliu judetean ca medicii sai de elita tratau furuncule si varice.
  Poate ar trebui sa va duceti aminte de medicul specialist BARTOS DANIELA si conceptia dumneaei de alocare a banilor catre asistenta medicala primara, context in care a dat ordin ca plata cheltuielilor personalului medical, utilitatilor sa se faca din venitul medicului de familie, nu-i asa ca citez si asa cel in cauza nu face nimic.
  Execenta decizie din punct de vedere economic ar spune unii, foarte bine ca le ia banii, ca nu avem nevoie de medici de familie, ce este preventia medicala, noi – adica ei de la MInisterul Sanatii platim numai pentru boala, nu ne intereseaza sa avem Romania o populatie cu o stare de sanatate normala, educata cu potential de munca.
  Drept umare, toti ministrii sanantii din Romania, indiferent de culoare lor politica au aplicat cu maxima seriozitate pilda doameni Bartos, de parca a avea asistenta medicala primara in aceasta Romanie trebuie sa fie pe de o parte sub finantatata, sub demnitatea asigurararii unei minime decente financaire ca de renunoastre sociala nici nu poate dfi vorba.
  Chiar credeti ca lui NeLu Tataru, de meserie chirurg ii pasa cu adevarat de sanatatea romanilor, ca acestia sa fie informati, sa fie consiliati, sa beneficieze ce preventie ca activiatate medicale, eu nu prea cred.
  Argumentez cu starea de fapt actuala din sistemul de sanatate din Romania, unde serviciile prestate pentru afectiuni medicale sunt platite / decontate, adica medicule de familie daca pacientul este sanatos noi adica statul roman te pedepsim cu venituri simboloce de tip per capita, vrei sa dumneata niste bani in plus cat sa mai rezisti o luna de zile, atunci te platim la serviciile medicale pentru afectiuni medicale, dar atentie medicule de familie fa cumva ca pacientul sa ajunga la mana Big Farma si a spitalelor aferente.
  Deci in Romanie platim boala – adica exect pe colegii specialisti ai domnului Nelu Tataru si nu actul de preventie ca altfel tipa Big Farma si se provoaca alegeri anticipate.
  Cat despre recunoasterea meritelor profesionale ale medicilor, aici iarasi decicentii nosti actuali urmeaza pilda doamnei Bartos cu dubla masura si am sa va exemplifc si sa trageti dumneavoastra concluziiile .
  Recent, in judetul Botosani a decedat o domana doctor medic de familie la locul de munca, in cabinetul medical la varsta de 46 de ani , incercarile de resuscitare au esuat iar comunicatul DSP-ului -adica al Ministerului Sanantatii anunta usec : vom face ancheta sa verificam daca pacientii care au contactat medicul de familie nu sunt si ei infectati.
  Cinism maxim din partea decidentilor politici actuali, urmad aceasta logica a comunicatului ce va intelelege in plina pandemie de COVID 19 din mesajul sus mentionat !?
  In concluzie pentru cetateanul roman care este inregsitrat pe lista unui medic de familie – medicul de familie este un posibil infractor- adica imparte COVID – .
  As fi vrut sa avem o comparatie cu Germania, sau poate cu Franta, sau cu Spania, oare autoritatile de acolo pentru o situatie similara, in cazul in care un medic de familie ar fi decedat la locul de munca, asemeni unui soldat ce a cazut pe campul de batalie in lupta cu inamicul, oare
  cum ar fi fost omagiat acel om !?
  Chiar nu mai avem onoare si demnitate sa omagiem actul de sacrificiu profesional in statul numit Romania !?
  De ziua noastra nationala, am urmarit discursurile decidentilor si am constat ca pilda cu dubla masura a Doamnei Bartos se mentine este prezenta, singurul decident din statul roman care a exprimat recunostinta sa pentru asistenta medicala primara din Romania in aceasta pandemie a fost exprimata fara echivor doar de catre Preafericitul Daniel si doar atat.
  Incidentul de la Piatra Naeamt, aici mediatizarea a fost maxima, medicul chirug Nelu Tataru s-a mobilizat personal , titlurile jurmaelor de stiri evidentiau pe buna dreptate eroismul mediciului , nu-i asa ca este un erou pentru ca este medic specialist coleg cu domnul ministru…

 2. Au trecut cativa ani de la incediul de la incediul de la Colectiv incediu care a aratat ca manageri de spitale au mintit grosolan in ceace priveste curatenia din spitale pentru ca sa dea bine in statistici,minciuni care nu au fost gasite de nici o autoritate a statului roman ci au fost facute publice de medici din Belgieni,Germania sau Franta dupa ce au vazut cu ce infectii intraspitalicesti au venit arsi din Romania,dupa care s-a descoperit ca HEXIFARMA vindea apa colorata ca dezinfectant si aici Coldea”a murit”si restul nu au nici o vina,nici controlul calitati si directori de productie de la fabrica aia nici directori de spitale si medici din spitale nu stiau pentru ce dau bani cu toate ca si femeile de serviciu din spitale stiau ca dezinfectanti sunt apa chioara dar si pacienti care spuneau ca mergi in spital cu o boala si iesi de acolo cu trei.
  Daca ministrul trimite controale la spitale sper ca controlori astia sa verifice cati bani s-au cheltuit de menegeri din spitale si pentru ce,caci cine stie poate se gaseasc si reparatii facute de spitale doar pe hartie adica manegeri au furat bani si daca nu s-au alocat bani pentru reparatii de ani de zile pot sa afle si din care cauza nu li sau alocat bani spitalelor pentru reparatii,zugraveli,curatenie,etc.
  Trimiteti domnule ministru controale si la spitalele de boli nervoase pentru ca se aude ca si acolo este dezastru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.