Acasă Politic Europarlamentarul Bogdan: Să nu mai existe politruci, pupincuriși și șpăgari în interiorul...

Europarlamentarul Bogdan: Să nu mai existe politruci, pupincuriși și șpăgari în interiorul CCR

DISTRIBUIȚI

„Astăzi, au fost mai multe decizii ale CCR, care ne dovedesc încă o dată că această Curte nu are nimic cu curtea de la Karlsruhe, cea mai prestigioasă Curte Constituțională la nivel internațional. Este o rușine totală pentru absolut orice sistem constituțional din lume. În realitate, după ce și-au protejat drepturile a 6 din 9 judecători prin declararea ca neconstituțională a legii de tăiere a pensiilor speciale, inițiată și votată de PNL în 28 ianuarie, CCR a încercat să-și acopere acțiunea clară prin care, din nou, a instituit faptul că în România există cetățeni de rangul 1, adică judecătorii CCR și cetățeni de rangul 2, restul românilor. Curtea lui Dorneanu și compania a acoperit mizeria cu pensiile speciale și a introdus o altă aberație, cu declararea ca neconstituțională a amenzilor date în timpul stării de urgență. În realitate CCR, este o apărătoare clară a celor care au săvârșit acte de nelegalitate, prin nerespectarea izolării sau a carantinei, unii dintre ei în mod repetat. 293.000 de cetățeni n-au respectat condițiile impuse de starea de ugență, dar judecătorii CCR au nesocotit peste 98% din populația României, care s-a dovedit de o disciplină absolută și au respectat întocmai condițiile impuse de autorități.
La fel ca în epoca Dragnea, CCR se dovedește apărătoare a infractorilor în detrimentul oamenilor cinstiți, corecți, care înțeleg că democrația nu înseamnă haos și în niciun caz nu înseamnă nerespectarea legii, mai ales în stare de urgență.
Acțiunea CCR nu este întâmplătoare. Acțiunea legată de starea de urgență este direct legată de decizia extrem de gravă, dorită de 94% din populația României, respectiv acțiunea de tăiere a pensiilor speciale. În acest moment și în lumina ultimului atac adus la adresa președintelui României și a Administrației prezidențiale, este extrem de clar că modul în care sunt delegați acești judecători și modul în care sunt organizați, va trebui schimbat categoric. Nu poate exista o Curte cu adevărat independentă, o Curte etalon, atâta timp cât avem acest sistem de selecție.
Astăzi, s-a scris o nouă pagină din istoria neagră a unei democrații șuntite, pervertite de către cei care în urmă cu 3 ani de zile au promovat OUG 13, un atac pe față la statul de drept și la adresa democrației. Românii sunt oameni corecți, care își educă copilașii în spiritul bunei credințe. Niciodată românii nu le vor spune copiilor că este bine să furi, că este bine să faci rău, că este bine să nu-i respecți pe cei din jur.
Mă bazez pe faptul că acești oameni de bună credință, care reprezintă marea maj a românilor, adică peste 98% dintre ei vor avea puterea să ne ajute să schimbăm legea de desemnare a judecătorilor CCR, astfel încât politrucii, șpăgarii și pupincuriștii să nu mai aibă ce să caute în cadrul acestui for care ar trebui să fie un etalon către toate instanțele din România. ”, a declarat Rareș Bogdan, pentru STIRIPESURSE.RO.

5 COMENTARII

 1. Pentru eliminarea deficienţelor existente in aplicarea JUSTITIEI in Ro este necesară, DEPOLITIZAREA (decuplarea ei de sistemul politic ticalosit) sau respingerea amestecului deciziei politice in functionarea sistemului judiciar. Drept urmare normele ce reglementează functionarea si“compoziţia” Curţii Constituţionale a României(CCR) trebuie revizuite astfel:
  Pentru normalizarea activităţii C.C.R. se impun următoarele modificări;
  – nr. membrilor să fie mărit de la 9 la 11, vârsta acestora să nu depăşească 65 de ani;
  – membrii să fie alesi pentru o perioadă de cel mult 5 ani, un singur mandat;
  – 8 din nr. total de 11 membrii, să fie desemnaţi de către cele 16 Curţi de Apel din România (prin unul din algoritmii existenti, fie primele 8 C.A. în primul mandat şi urmatoarele 8 în al doilea mandat, fie grupate câte două Curţi de Apel să-şi desemneze în comun cate un candidat de fiecare data), 1 candidat să fie desemnat de I.C.C.J. şi 2 din partea senatelor Universităţilor de Drept din Romania care se clasează în primele 2 locuri oferite de numărul mai mare de absolvenţi admişi la I.N.M. în ultimii 5 ani.

 2. Alezandru Zamfir -foarte pertinent,si pretios sfat,care ridica la fileu ,curatenia minima,a celor care patruleaza pe strazi,mai ales a agentilor de circulatie

  Ca sa facem bine ,trebuie sa ne facem bine,si dupa ce ne facem bine ,trebuie sa votam apasat :PLUS<USR,PMP,PNL(cu oarecare rezerva,restul NU SINT CU ADEVARAT PARTIDE POLITICE,sint grupuri organizate care capuseaza statul Roman(impotent de altfel) de 30 de ani,ZI DE ZI DE ZI !!!

 3. ccr, nu CCR- nu merita- este cea mai ne constitutionala institutie a statului roman , condusa de un fost „psd-ist greu” , tucalarul psd,care a adus cu el si metehnele psd: „ziua in amiaza mare pe intuneric ca hotii, luminile stinse, fara telefon ” si asta cu sefa celei mai inalte instante judecatoresti din tara ICCJ.
  Spun ca este ea mai ne constitutionala pentru ca nu respecta prevederea constitutiei : ” suntem egali in fata legii ” dar asta pentru altii nu pentru ei si pentru cei carora le-au dat mari pomeni si privilegii , zicala lor „egalitate dar nu pentru catei „, ei sunt „mai egali decat alti cetateni”.
  Punctul de vedere „judiiciaristu” un bun inceput pentru modoficarea legilor de functionare si alegere a membrilor CCR .

 4. Despre ce egalitate in fata legii incearca unii postatori sa ne convinga? Cei care au devalizat economia nationala,au furat pur si simplu banul public,sau au deturnat fonduri europene au fost ,siliti’ de faimoasa justitie impartiala din Romania sa restituie uriasele sume obtinute pe cai nejustificabile dpdv legal? O abordare rationala presupune sa cantarim cu aceleasi argumente.Indiferent ca este vorba despre stanga,dreapta,centru,trebuie sa depasim „vizionarea” emotionala a unor aspecte cu implicatii grave in echilibrul social.Curtea Constitutionala a Romaniei este o institutie respectabila,formata din specialisti cu experienta sí pregatire deosebita,indiferent de ,clasificarile’ unora in comunisti-necomunisti.Profesionalismul si luciditate analizelor Curtii,nu interfereaza cu parerile personale ale unora care confunda ratiunea cu ,discursul politic’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.