Home Dezvăluiri Șucu: „am redeschis din aprilie magazinele MOBEXPERT pentru că au intrare independentă”....

Șucu: „am redeschis din aprilie magazinele MOBEXPERT pentru că au intrare independentă”. Orban: „magazinele din malluri cu intrare separată se vor deschide abia după 15 mai”

DISTRIBUIŢI

Astăzi premierul Ludovic Orban a anunțat bucuros că în urma analizelor de risc epidemiologic și a discuțiilor purtate cu specialiștii în sănătate, s-a luat decizia ca după 15 mai magazinele din centrele comerciale care au intrare separată să fe redeschise: „În anumite spații de tip mall sunt magazine care au intrări exterioare și e normal că aceste magazine cu intrări exterioare, chiar dacă sunt în interiorul mall-ului, ele vor fi deschise.”, a declarat, miercuri, premierul Ludovic Orban. Magazinele din marile centre comerciale de tip mall care vând altceva decât produse alimentare, medicamente, produse electronice, electrocasnice, optică medicală și servicii de curățătorie au fost închise pe 22 martie ora 22 prin Ordonanța Militară nr. 2. În toate cele 65 de malluri active pe piața românească oamenii proprietarii de magazine s-au conformat.
În mod cu totul surprinzător pe 27 aprilie, în plină stare de urgență, Mobexpert, aparținând omului de afaceri Dan Șucu, anunța redeschiderea mai multor magazine printre care și a celor din centrele comerciale, încălcând astfel Ordonanța Militară nr.2.
În ediția noastră de marți am dezvăluit cum autoritățile statului român au închis ochii timp de o săptămână permițându-i omului de afaceri să-și continue activitatea deși aceasta era suspendată prin ordonanțele militare. Pe larg AICI.
L-am întrebat pe dl. Șucu dacă beneficiază de vreo derogare față de ordonanțele militare, nepublicată în Monitorul Oficial, de la autoritățile centrale sau/și locale din orașele unde a redeschis magazinele din centrele comerciale sau doar încalcă ordonanța militară 2 supunându-se cu bună știință riscului încasării unor amenzi contravenționale. Asta, deși într-o săptămână dl. Șucu nu a fost de fapt supus niciunui risc, autoritățile fiind ocupate cu amendarea fraierilor, nu a șmecherilor.
A doua zi după publicare, Dan Șucu ne-a răspuns că „majoritatea magazinelor noastre de mare suprafata se afla in centre comerciale si au intrare independenta din parcarea centrului respectiv. Acest lucru le scoate de sub incidenta Ordonantei Militare nr 2 din data de 21 martie 2020.”, susținea marți Dan Șucu.
L-am rugat să ne indice un act de autoritate (act normativ, derogare de la OM 2, act administrativ etc.) care scoate de sub incidența OM 2 magazinele din centrele comerciale cu „intrare independentă din parcare”. Dar acesta nu a mai răspuns.
Răspunsul ni l-a dat astăzi premierul în cadrul declarațiilor din Piața Victoriei: magazinele din malluri cu intrare separată se vor deschide abia după 15 mai. Vezi de la minutul 6.50

2 ARII

  1. Loooool ce si-a luat-o Sucu cu toata smecheria lui! Sa vina sa-i faca dosar penal acum! Daca deschidea un prost frizeria era saltat!

  2. Este incredibil ce tupeu au căpătat unii îmbogățiți. Nu mai contează legea, o interpretează ei cum vor. Să ajungă premierul să explice legislația? Cum este posibil?

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.