Acasă Politic -Evenimentul zilei-, din nou pe un butoi cu pulbere

-Evenimentul zilei-, din nou pe un butoi cu pulbere

DISTRIBUIȚI

Spiritul Craciunului a fost inlocuit la -Evenimentul zilei- de spiritul anticipatelor. Asta pentru ca la o luna dupa ce echipa redactionala a primit asigurari din partea directorului Ringier Romania, Thomas Landold, ca nu intentioneaza sa schimbe politica editoriala, redactorul-sef, Dan Turturica, este pe cale sa fie eliminat din schema dupa principiul de forta -mutual agreement-. Mai pe romaneste, in spatele usilor inchise i s-a transmis lui Turturica faptul ca trebuie sa plece, dar nu prin destituire, ci din proprie initiativa. In caz contrar, el ar urma sa fie transferat la publicatia trustului de -larga raspandire- Metrobus. Asa cum era de asteptat, si de aceasta data echipa din spatele lui Turturica, numarand 72 de semnatari, a reactionat unitar si a lansat in corpore un protest, ce va fi urmat in zilele urmatoare de un miting in fata Ambasadei Elvetiei la Bucuresti.


Ziaristii de la -Evenimentul zilei- sugereaza ca actiunea conducerii trustului a fost premeditata si are din nou legaturi cu situatia tulbure din politica romaneasca, respectiv cu incercarea disperata a PSD de a-si pastra puterea de influentare a opiniei publice prin presa. Cum se poate face acest lucru? Prin anihilarea unui critic virulent la adresa PSD, transformandu-l intr-un -tabloid fericit-, dupa cum declara seful departamentului politic, Dan Tapalaga. Metoda aleasa, una -sovietico-elvetiana-. Pe de alta parte, Dan Turturica a explicat ca din momentul in care ziarul a fost preluat de Ringier, o serie de persoane cu functii importante in echipa -Evenimentul zilei- au fost determinate, unul cate unul, sa plece. -Nu vrem sa asteptam sa vedem cine va fi urmatorul! Si e o problema care priveste intreaga presa-, a adaugat Carol Sebastian, editor coordonator la aceeasi publicatie.

In aceste conditii, a afirmat editorialistul Andreea Pora, probabil ca toti semnatarii protestului isi vor inainta demisiile. De altfel, aceasta spune ca premeditarea de rea-credinta poate fi dovedita chiar de momentul care a fost ales pentru schimbarea lui Turturica, desi acelasi Thomas Landold afirma intr-o sedinta interna ca e foarte multumit de eficienta gazetarului.

-Au asteptat momentul acesta cand toata lumea e cu sarmaua in gat, pentru ca protestul nostru sa nu aiba un impact puternic-, a conchis Andreea Pora. Si iata si fragmente dintr-o explicatie fada a Ringier, semnata de Cosmina Noaghea: -Ringier a stabilit impreuna cu echipa redactionala a <Evenimentului zilei> cateva linii de actiune. Scopul comun este pozitionarea <Evenimentului zilei> drept cotidianul de referinta numarul unu din Romania. Si am planificat o serie de masuri organizatorice menite sa sprijine realizarea acestui scop. Din pacate, am constatat neindeplinirea obiectivelor stabilite pentru redactorul-sef-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.