Acasă Politic Fanfaronul de Bruxelles, Mircea Diaconu, demascat

Fanfaronul de Bruxelles, Mircea Diaconu, demascat

DISTRIBUIȚI

Corespondentul la Bruxelles al revistei Reprezentanței Comisiei Europene în România, jurnalistul Dan Alexe, lingvist, scriitor, traducător și cineast demonstrează cât de ignorant continuă să fie Mircea Diaconu chiar și după ce a ajuns eurodeputat. Dan Alexe vorbește cincisprezece limbi străine și citește in douăzeci de limbi. A fost corespondent in Afganistan. Cunoscut opozant al regimului Ceaușescu, Dan Alexe a câștigat mai multe premii internationale  pentru documentarul său „Cabal in Kabul”. Jurnalistul scrie pe blogul său :
„Ieri, Mircea Diaconu a declarat ziarului Ring „Acum, la Strasbourg sunt voturi de plen, voturi pe buget. A fost un amendament, în comisia de employment, din care fac şi eu parte, şi unde am semnat şi am pledat pentru ca România să primească 3,5 milioane de euro ca un fel de compensaţie pentru oamenii care au rămas cu ochii în soare după ce nişte ruşi şi-au bătut joc de ei. E vorba de industria sârmei, la Câmpia Turzii şi la Târgovişte. Era un proiect mai vechi, de doi ani şi jumătate, dar care nu era făcut foarte bine, nu cu toate hârtiile. Am pledat cât am putut de convingător în comisie şi i-am convins pe oameni. Acum s-au cerut şi nişte explicaţii din partea statului român”, ne-a declarat Mircea Diaconu. Ziarul titrează imediat: “PRIMA VICTORIE a lui Mircea Diaconu în Parlamentul European”, “Mircea Diaconu şi Renate Weber au convins Parlamentul European să acorde României 3,5 milioane de euro în urma unei ţepe în industria sârmei date de ruşi”…
Dan Alexe demontează însă declarațiile lui Mircea Diaconu: „Totul e minciună, de la început până la sfârșit: azi (marți) e abia prima zi a primei plenare a noului Parlament European și s-a vorbit de dimineață numai despre Ucraina.. Apoi, fondurile respective nu provin de la Parlament, ci din Fondul european de ajustare la globalizare, administrat de Comisia Europeană, care a luat decizia de le acorda României în cazul precis al escrocheriei rusești încă în luna aprilie.
In aprilie, da, a decis Comisia Europeana (nu Parlamentul) să acorde aceste fonduri, iar acum Parlamentul trebuie doar să le aprobe formal. Cum se trădează chiar Diaconu, care in mod vizibil nu intelege nimic: –“A fost un amendament, în comisia de employment, din care fac şi eu parte, şi unde am semnat şi am pledat pentru ca România să primească 3,5 milioane de euro ca un fel de compensaţie pentru oamenii care au rămas cu ochii în soare”…
“Cu ochii în soare”, așa se exprimă el despre un document pe care nu-l pricepe. A semnat o hârtie rămasă nesemnată din aprilie, pentru că atunci fostul parlament european se dizolvase în așteptarea alegerilor parlamentare UE din mai.
Pe deasupra, Diaconu nici nu va fi in Parlament când va fi aprobat documentul, pentru că e chemat la ANI, la Bucuresti. Articolul ne spune: ce nedreptate ca omul aflat la originea succesului să fie privat de el.
Ăștia nu știu nici măcar să mintă abil.”
Și europarlamentarul Siegfried Mureșan a explicat pe contul său de facebook: ”Oameni buni, Mircea Diaconu chiar e o pacoste. Vad ca si el se lauda cu raportul meu de la Campia Turzii. Dupa cum stiti, eu sunt raportorul Parlamentului European pentru acest proiect; este raportul meu, eu l-am facut, eu l-am prezentat in Comisia pentru Buget a Parlamentului European unde a fost aprobat saptamana trecuta cu 29 voturi „pentru” si doar 3 voturi „impotriva”. Maine va fi aprobat de …plenul Parlamentului European. Raportul Parlamentului European poarta numele „Siegfried Muresan”. „Mircea Diaconu” nu apare niciunde. Mircea Diaconu este membru supleant in Comisia de Munca a Parlamentului care a dat un aviz pozitiv asupra raportului meu. Probabil a fost prezent la vot acolo si a ridicat manutza incompatibila; mai mult decat atat sigur nu a facut. ” Așadar nici măcar nu e vorba de ignoranță ci de minciună. Nu numai că avea toate hârtiile dar ”pledarea” lui în comisia de muncă(„ocuparea forței de muncă și afaceri sociale”) e imaginară iar votul „pe buget” s-a dat săptămâna trecută. Ca să nu mai comentăm că pentru Diaconu e comisia de ”employment”. Fir-ar ea de greblă. Impostorul de Diaconu! Ce ar mai fi de spus? Că ne așteptam?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.