Acasă Politic Fifor crede că Dragnea e criticat în Le Monde pentru că „România...

Fifor crede că Dragnea e criticat în Le Monde pentru că „România exercită, legitim și cu profesionalism” președinția UE. De o zi!

DISTRIBUIȚI

Ziarul Le Monde a publicat o analiză în ediția din 2 ianuarie intitulată „Derapajele îngrijorătoare anti-europene de la București” în care îl analizează pe adevăratul om care conduce puterea executivă de la București, condamnatul la închisoare Liviu Dragnea care e pe punctul de a duce România în tabăra puterilor suveraniste (un termen inexistent în dicționarul românesc care pune accentul pe noțiunea de stat şi pe suveranitatea sa, nu pe cea de naţiune ca naționalismul) ale Europei Centrale și care nu ezită să slăbească statul de drept, pe modelul Poloniei și al Ungariei. Le Monde observă că sosirea Bucureștiului în funcția de președinte al UE cade tocmai într-un moment cheie: nu numai europenii sunt chemați la alegeri în mai pentru a-și alege reprezentanții, dar Bucureștiul va trebui să decidă în lunile următoare dacă va pune pe agenda Consiliului European procedura de sancționare împotriva Varșoviei și Budapestei pentru subminarea independenței justiției.

Președintele Consiliului Național al PSD, Mihai Fifor, într-un acces pe contul de Facebook crede că articolul este scris pentru că România a exercitat de o zi președinția UE „legitim și cu profesionalism”. Oare cam cât de proști îi poate crede totuși Fifor pe români?

Iată postarea lui Fifor.

„Incepem anul bine…De data aceasta, aflam din prestigioasa publicatie franceza „Le Monde”, ca Puterea de la Bucuresti intentioneaza, nici mai mult, nici mai putin decat sa duca Romania in randul „puterilor suveraniste din centrul Europei”. Wow!!! Chiar asa? Grav!
Va marturisesc ca primul impuls a fost sa ma asigur ca articolul nu e o gluma proasta apartinand cuiva care inca sarbatoreste trecerea dintre ani. Dar, din pacate, nu e.
Sa acuzi un stat membru al Uniunii Europene de „suveranism”, mi se pare de noaptea mintii. Nu cumva asta spune Constitutia Romaniei, din care va invit sa citim impreuna:
„ARTICOLUL 1
(1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil. (…)
ARTICOLUL 2
(1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.”?

Oare cat de mare sa fie deranjul in anumite zone ca Romania exercita, legitim si cu profesionalism, pentru sase luni, Presedintia Consiliului Uniunii Europene? Si cam cat de tare sa deranjeze faptul ca Romania are, prin majoritatea PSD-ALDE, rezultata in urma votului liber, democratic si legitim din decembrie 2016, o voce tot mai puternica? Cat sa supere de tare faptul ca Romania nu accepta sa anuleze sau sa modifice legi votate de Parlamentul tarii, legi care readuc Romania in matca unui stat de drept european? Sau ca Romania isi cere prin aceeasi voce, raspicat, drepturile egale firesti dobandite odata cu aderarea la Uniunea Europeana? Schengen, MCV, Europa cu doua viteze…toate acestea sunt chestiuni care nu sunt corecte in ceea ce priveste raportarea la Romania si, firesc, Romania isi spune opinia. Legitim, corect, european prin vocea Parlamentului si a Guvernului sau. Oare asta inseamna ca Romania comite crima de „suveranism”? Stranie concluzie in publicatia franceza.
Ei bine, poate pentru unii „patriotism” si „suveranitate” sunt notiuni care ar trebui sa se excluda reciproc. Pentru romani si pentru Romania, ele se completeaza perfect. In granitele Uniunii Europene din care Romania este si va fi parte, cu drepturi si obligatii, ca orice alt stat membru.”, conchide Fifor în accesul său de pe Facebook.

Adică România a preluat președinția pe 1 ianuarie și atât de profesioniști am fost încât Le Monde, de invidie i-au tras o critică lui Dragnea. Asta e chiar mai amuzantă chiar decât gafa lui Fifor de astă-vară care a încurcat rachetele balistice cu cele interceptoare, ceea ce a generat o reacție neplăcută din partea Ambasadei Rusiei care a amenințat voalat România după declarația lui Fifor. Detalii AICI

3 COMENTARII

  1. nu-l certati, trebuie sa isi plateasca numirea in functie prin proslavirea sefului. A luat modelul de la Codrin, a vazut ca da rezultate si dai si pupa

  2. Cu ei ne mandrim! Caci nu sunt chiar saraci! Au vandut fabricile ceausiste care lucrau, totusi, in trei schimburi, pe nimic, dar buzunarele lor sunt doldora! Au distrus sanatatea, invatamantul, agricultura (si luam papa artificiala cu polimeri, poliperi si polipruni din petrol, de la cei destepti!) dar nu se dau deoparte de la oala cu bucate autohtone. Credeti ca domnul Dragnea daca-si lasa palatul din Alexandria pentru mici mismasuri nu are unde sa se refugieze in imensa Brazilie? Dar fiti siguri ca nu in pampas, cu pieile rosii, ci pe plajele insorite de la Copacana! Caci a avut grija fiul militianului in Gratia (Teleorman) -persoana in cauza- sa-si puna deoparte cate ceva din ce a adunat! Oare tovarasul Fifor cat a fost custodele Muzeului Olteniei chiar a fost un inger? Daca da, atunci sa aiba curajul sa-si puna pe tapet ceea ce agonisit. Daca nu, sa-i facem loc sa obtina mai mult. Caci s-a ajuns. Iar noi suntem un popor vegetal. Noi avem nevoie dacat de apa si alte balegaruri politicesti… Un salut tuturor si la multi ani! Ca stiu ei sa ne lasa la sapa de lemn! Doar au aproape 30 de ani de jaf personal si smarc autohton!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.