Acasă Social Petiție pentru scăderea cotizaţiei plătite de asistenții medicali către OAMGMAMR la 10...

Petiție pentru scăderea cotizaţiei plătite de asistenții medicali către OAMGMAMR la 10 lei/lună

DISTRIBUIȚI

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România încasează un procent din valoarea salariului de bază al fiecărui asistent medical din România dar nu mai puțin de 20,8 RON, respectiv 23,5 RON la asistenții cu studii superioare. Astfel, în România cotizația plătită de un asistent variază între 50 de EURO anual și 150 de Euro anual, comparativ cu Italia unde cotizația este fixă, de 50 de Euro anual, incluzând și costurile cursurilor de educație medicală continuă care în România se plătesc separat. Cea mai tragică situație este pentru asistenții de la cabinetele de Medicină de Familie care nu beneficiază de niciun fel de spor sau plată de ore suplimentare și sunt plătiți doar cu salariul minim pe economie. Cotizația de 1% se plătește din salariul brut, ceea ce înseamnă că OAMGMAMR încasează de la fiecare om 1% și din contribuțiile și impozitul pe salarii pe care acesta le plătește la stat.

Semnează petiția AICI.

Cristian Sardaru care a lucrat mulți ani ca asistent medical în Occident crede că „modelul de procent din salariu este unul ce ne demonstrează deja răspunsul de „aroganță instituțională” față de colegul tău care te-a ales să-l reprezinți onest nu să-l jegmănești precum un cămătar! Cotizația pentru acest ordin scăpat de sub controlul MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII ne umilește fără nicio problemă! Conducerea OAMGMAMR nu da doi bani pe doleanțele noastre iar asistenții medicali plătesc cotizație ordinului profesional mai mult decât medicii CMR-ului.”, spune Cristian Sardaru care își îndeamnă colegii să semneze petiția „Transparenţă şi normalitate la OAMGMAMR. Scăderea cotizaţiei la 10 lei/lună!”

Iată textul petiției care poate fi semnată AICI.

1)VRETI SĂ SCADĂ COTIZAŢIA OAMGMAMR LA 10 LEI?

2) VRETI SA CUNOASTETI AVERILE CONDUCERII OAMGMAMR?

3) VRETI SA VEDETI CÂT CÂŞTIGĂ CEI CE SUNT PLĂTIŢI DIN BANII VOŞTRI ?

4) VRETI SA ŞTIŢI DACĂ AU FOST COLABORATORI AI SECURITĂŢII?

DACA DA… SEMNAŢI PETIŢIA!

Hotărârea OAMGMAMR nr.3 din 06/12/2017 stabileşte ca fiecare asistent medical din România să plătească o cotizaţie lunară către ordin de 1% din valoarea salariului de bază, dar nu mai puţin de 1% din valoarea salariului minim brut pe economie, indifferent de durata timpului de muncă (normă întreagă sau fracţiune de normă)

Faţă de această hotărâre propun:

– plata unei cotizaţii de 10 lei/lună

– TOTI CEI CARE FAC PARTE DIN STRUCTURILE DE CONDUCERE, DE LA NIVEL CENTRAL ŞI JUDEŢEAN să completeze anual DECLARATII DE AVERE ŞI INTERESE, precum si DECLARATII DE VENIT, (modelul declaratiilor- tip ANI.) aşa cum toate structurile de conducere din administratia locala si centrala , precum si cele ale sindicatelor fac acest lucru. Termen pentru depunere : 15 06 2018. Ca sanctiune pentru nedepunerea declaraţiilor, suspendare automată din funcţiile detinute.

– o declaraţie pe propria răspundere de necolaborare cu securitatea (Tip CNSAS)

Semnează petiția AICI.

65 COMENTARII

 1. Cred ca ar trebui o sesizare la Ministerul Sanatatii, si nu numai, pentru schimbarea legislatiei si infiintarea unui organism profesional care sa si reprezinte interesele asistentilor medicali si introducerea cu obligativitate in lege sa nu mai poata candida mai mult de doua mandate cei din conducere. In acest moment cei care conduc sunt pe mosia lor si folosesc totul ca bunuri personale…. si pe salarii de mult peste nivelul unui parlamentar….

 2. Legea e facuta in asa fel incat sa fim legati de maini .Atitudinea lor fata de noi lasa de dorit de la nivel judetean pana la Bucuresti.Sunt de acord sa se scada cotizatia.

 3. Oammr nu face nimic pt noi asistentii medicli . Nu ne sprijina in cautarea unui loc de munca. Iar modul de abordare este unul foaaaarte urat.Da, doresc sa scada cotizatia.

 4. Da sunt de acord să scadă cotizația, care o plătim anual foarte mult, suntem a nimănui, nu ne sprijină nimeni , ne confruntăm cu multe probleme ,avem salarii de mizerie , nu avem cu ce să plătim !!!!!

 5. Da, doresc sa se scada cotizatia. OAMMR nu ne ajuta cu nimic mai ales pe cei care lucram in mediul privat. Aceasta cotizatie o platim an de an degeaba, nu sunt justificati deloc. Sa nu mai zic de modul lor de abordare, foarte urat.

 6. Daca ar fi dupa mine, as desfinta aceasta institutie inutila, care nu face altceva decat sa ne manance banii si sa ne incurce pe unii dintre noi. De ajutor nu poate fi vorba. Sunt de acord cu reducerea cotizatiei, daca s-ar putea sa fie 0 ar fi si mai bine.

 7. Da ar tb să facem ceva pt rezolvarea acestei cotizatiei care este mult prea mare pt cea ce ni se oferă eu de exemplu pe an ajung la aproape 600lei.suntem sute de asistenti in spital care acum au salari mari si atunci si cotizatia e mare plus cei de la cabinetele particulare.Si ei nici macar nu fac mai multe cursuri gratis ca să poti face acele credite.Dar in schimb si au favut salari mari

 8. Despre care 20 de lei vorbim? Platesc 48 de lei pe luna,aproape 600 lei pe an pentru ce?O organizatie care nu te ajuta cu nimic! Salariul de baza fiind de 4800,eu castig jumatate si platesc dublu !Pentru ce?

 9. Sa se desființeze aceasta instituție nu ne ajuta cu nimic, doar ne iau bani la ei orice costa și o zi de întârziere, dar nu țin cont ca pe bani noștri ei exista. Sa se desființeze și gata. Nici cel 30 de puncte anual nu sunt în stare sa le dea gratis. RUȘINE RUSINE RUSINE

 10. Nu stiu cum s -a ajuns aici, cine o conduce la nivel central sta bine cineva din structurile de sus, suntem o sursa buna de ,,supt ” in fiecare luna de la fiecare amarestean de as med.Vreau sa luam masuri urgente pentru potopul de frauda ce s-au abatut asupra noastra! Desfintatii definitiv!!Adeziune o sustin si o semnez!! Desfintare!!!!

 11. Desfiintare si reorganizare!!!! Un organism profesional solid, care sa reprezinte interesele asistentilor medicali si nu al presedintilor si angajatilor!!!! Sa lucreze si presedintii si nu sa fie platiti din banii nostri, salarii nedimtite!

 12. De exemplu doctorii nu plătesc cursurile ,și pe deasupra mai si mănâncă gratis sau sunt invitați în țară la diferite cursuri gratis plus petreceri 2 , 3 zile.

 13. Eu cred ca at fi bine sa protestam toti asistenti in fata sucursalei oammar de care apartinem.Doar asa se poate rezolva.Ar trebui sa fie o taxa fixa de max 200 de lei pe an.

 14. Este o mașinărie de făcut bani, extrem de profitabilă. Îmi iau din salariu circa 600 lei/an și nu sunt dispuși să suporte 80 de lei pentru două cursuri E.M.C. Ar trebui sesizat D.N.A.-ul. In sfârșit s-a găsit cineva să ia atitudine.

 15. Buna ziua,
  Îmi doresc foarte mult sa fim uniți, tara asta are un număr mare de asistenți medicali și dacă ne unim cred ca am putea sa facem ceva semnificativ. Nu este corect cum suntem tratati, nu este corect cât plătim, nu este corect ca nu avem o voce puternica și incoruptibila.
  Eu lucrez la privat, nu am salariul unui asistent medical ce lucrează la stat însă nu am nici stresul lor, totusi doresc sa fiu mai bine tratat și băgat in seama. Mandru ca sunt asistent medical!
  O zi minunata.

 16. OAMGMAR sau cum se numește exact este o căpușa care funcționeaza în baza unui O.U.G. si ne stoarce de bani pentru a ne pune o ștampilă. Fiecare filiala din tara are regulament propriu de absorbție al banilor care se duc în salarii imense și în găuri negre! Ar trebui vizitați de DNA!

 17. Sunt de acord cu cele spuse.Trebuiesc verificați de DNA.Nu fac nimic pentru noi.Banii se duc in găuri negre, de unde ,ei primesc salarii ,mult peste noi.Cotizatia ar fi suficient 10lei/luna.Asteptam rezolvarea acestei probleme.

 18. De acord cu scaderea cotizatie .Trebuie revizuita legislatia facuta de organizatie nonguvernamentala ,aceasta legislatie nu ne reprezinta ,doar ne umileste .Trebuie sa ne unim si sa ne facem auziti ,nu umiliti ,am ajuns sa ne rada in fata pe munca noastra ,am ajuns ca diplomele noastre sa nu fie recunoscute daca nu cotizam .Daca medicii s-au unit si si-au castigat libertatea si noi putem .

 19. Bună ziua. Am și eu o nelămurire. Dacă lucrez cu norma întreaga la spital și cu fracțiune de norma la un cabinet de medicina de familie.,sunt obligata sa plătesc cotizația pe ambele venituri?

 20. Bună ziua. Am și eu o nelămurire. Dacă lucrez cu norma întreaga la spital și cu fracțiune de norma la un cabinet de medicina de familie.,sunt obligata sa plătesc cotizația pe ambele venituri?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.