Home Politic Figuri lombrosiene

Figuri lombrosiene

DISTRIBUIŢI

Antropologul italian Cesare Lombroso (1836-1909), pe baza unui șir lung de observații, a stabilit stigmatele corporale după care pot fi recunoscuți răufăcătorii. Aruncându-mi din întâmplare privirea pe figurile ce ilustrau o carte de istorie recentă, am avut sentimentul că Lombroso ar fi putut să-și susțină teoria cu ajutorul „tablourilor” pe care eram siliți să le expunem și să le privim în mai tot locul și care îi reprezentau pe „conducătorii” comuniști. Lenin, Stalin, Ana Pauker, Vasile Luca, Chivu Stoica, Teohari Georgescu, Nicolae Ceaușescu, Elena Ceaușescu au avut incontestabil cu toții figuri lombroziene.
Am verificat impresia mea de nespecialist discutând cu un distins medic antropolog care surprins și amuzat de observațiile mele mi-a confirmat părerea.
Mai în glumă, mai în serios, am avut curiozitatea să examinez o serie de figuri de politicieni neocomuniști autohtoni și străini la putere în prezent și am avut aceeași impresie ca cea despre sinistrele figuri din secolul trecut (Nomina odiosa).
Românii sunt vestiți prin faptul că atât bărbații cât și femeile sunt chipeși, au față sinceră, optimistă și zâmbitoare. Că este așa, e suficient să privim tablourile de familie ale bunicilor și părinților noștri.
De ce oare, printre contemporanii noștri care sunt la putere, avem parte de atâtea figuri urâte, stupide, cu frunți late de un deget, cu zâmbete rânjite și ochi privind în gol?

O vorbă din bătrâni spune că la 20 de ani avem figura pe care ne-o dă Dumnezeu, pe când la 40 de ani, cea pe care o merităm.

Dr. Gh. Boldur-Latescu este  profesor universitar emerit și fost detinut politic anticomunist.

2 ARII

 1. https://ro.wikipedia.org/wiki/Cesare_Lombroso

  Ezechia Marco Lombroso, cunoscut ca Cesare Lombroso, (n. 6 noiembrie 1835 – d. 19 octombrie 1909) a fost un criminolog și medic italian. A fost fondator al Școlii Italiene Pozitiviste de Criminologie.
  Este cunoscut pentru teoria pe care a elaborat-o în domeniul criminologiei și care a avut la bază darwinismul social și pozitivismul lui Auguste Comte. Astfel, el considera criminalul ca având înnăscută tendința spre infracțiune care poate fi observabilă în cadrul trăsăturilor fizice ale feței. Ulterior, această teorie avea să fie contestată, fiind infirmată de rezultatele științifice.

 2. Daca se prezintă poza (mărita) a cuiva e posibilă aplicarea teoriei lui Lombroso ?
  Se poate da un exemplu prezentat chiar de autorii acestui material legat de teoria marelui criminolog Cesare Lombroso
  De exemplu prezentarea marilor criminali internaționali , care nu au făcut milioane de crime numai in țările lor , dar și în țările pe care le-au cotropit/ocupat
  Sa fie analizați și din punct de vedere lombrozian pentru că măcar în viitor sa fie evitați asemenea indivizi că să nu mai ajungă la comanda unor mari tari mai ales
  Și de ce mă rog nu exista un institut international pentru studiul lombrozian al marilor conducători ai marilor state ale lumii
  Poate așa ar fi evitate.mari tragedii internaționale
  Așa cum exista tribunal international de exemplu sa existe și un institut international de studiu /control lombrozian al marilor conducători de mari și mai puțin mari state

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.