Home Economic-Financiar Fiori reci pentru mediul privat. Guvernul reinstaurează Legea 12/1990 prin OUG

Fiori reci pentru mediul privat. Guvernul reinstaurează Legea 12/1990 prin OUG

DISTRIBUIŢI

Joi, Ministerul de Finanțe a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență prin care instituie noi amenzi uriașe și confiscări pentru mediul privat. Astfel, conform notei de fundamentare a proiectului de OUG, s-a găsit motivul evaziunii fiscale din România: abrogarea la finalul anului 2020 a Legii 12/1990. Adică de ce să nu scape bugetarii care fură 49.999 de EURO prin introducerea unui prag la abuzul în serviciu de 250.000 de lei și să nu piardă, de exemplu, bunurile personale folosite gratuit pentru societate un amărât de patron care nu întocmește un contract de comodat?

Amenda ajunge până la 35.000 de lei și este însoțită de confiscarea bunurilor respective și a veniturilor realizate.

Iată ce va implementa în câteva zile Guvernul

Art. 1
(1) Prezenta ordonanță de urgență reglementează măsuri de prevenire și combatere a activităților economice ilicite.
(2) Prin activitate economică, în sensul prezentei ordonanțe de urgență, se înțelege activitatea cu scop lucrativ, constând în producerea, administrarea ori înstrăinarea de bunuri sau în prestarea de servicii, având ca rezultat obținerea de venituri.
Art. 2 – Prevederile prezentei ordonanțe de urgență nu sunt aplicabile bunurilor și domeniilor care fac obiectul unor reglementări speciale.
Art. 3 – (1) Este interzisă efectuarea de activități economice dacă acestea nu sunt autorizate sau organizate în conformitate cu prevederile legale în vigoare, inclusiv în perioada în care acestea sunt suspendate în condițiile prezentei ordonanțe de urgență.
(2) Este interzisă efectuarea de activități economice cu bunuri care nu sunt însoțite de documente de proveniență, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării.
(3) Prin documente de proveniență se înțelege, după caz, factura, avizul de însoțire a mărfii, documentele vamale sau orice alte documente justificative prevăzute de lege care stau la baza
înregistrării în contabilitate.

 

Proiectul de OUG poate fi citit AICI.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua,
    Daca se aplica inclusiv acelor firme cu capital strain pentru care diplomatii, ambasadorii, reprezentantii culturali deschid usile ministerelor din Guvernul Romaniei cu piciorul – expresie pe care a utilizat-o un distins parlamentar de data recenta cu trimitre la primul ministru de atunci, atunci poate ca Executivul isi va putea colecta resursele finaciare de care este atat de pagubit.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.