Acasă Politic Firea 30%, Băsescu 18%, Nicușor Dan 17%

Firea 30%, Băsescu 18%, Nicușor Dan 17%

DISTRIBUIȚI

Gabriela Firea se află pe primul loc în sondajul realizat de Marius Pieleanu-Avangarde în București la comanda PSD la sfârșitul anului trecut, informează social-democrații într-un comunicat de presă.
„Bucureștenii se declară mulțumiți de orașul în care locuiesc în proporție de 31%, în timp ce 67% se declară nemulțumiți, iar în ce privește participarea la vot majoritatea spun că vor participa (62% cu siguranță, 25% probabil) și doar câte 5 procente spun că nu vor participa sigur, respectiv probabil. Întrebați dacă agreează ideea ca viitorul primar să fie femeie, locuitorii Capitalei au răspuns pozitiv în proporție covârșitoare (82%), în timp de doar 14% dintre cei intervievați au răspuns că nu”, se arată în comunicat.

Sondajul arată că reprezentantul PSD Gabriela Firea este pe primul loc în intențiile de vot — 30%, urmată de Traian Băsescu (MP) — 18%, Nicușor Dan (independent) — 17%, Cristian Bușoi (PNL) — 13%, Monica Macovei (M10) — 11%, Neculai Onțanu (UNPR) — 6%, Sorin Câmpeanu (ALDE) — 3%.

În ceea ce privește intenția de vot pentru Consiliul General, pe primul loc se află PSD cu un scor de 32%, urmat de PNL — 28%, ALDE — 7%, MP — 7%, M10 — 5% și UNPR 2%. Celelalte partide ar obține sub 1% dintre sufragii, însă candidații independenți ar aduna, în total, 14% din voturile exprimate, potrivit acestui sondaj.

Principalele probleme ale orașului identificate de locuitorii săi sunt, potrivit sondajului de opinie, curățenia (17%), traficul rutier (11%), starea drumurilor (10%), mijloacele de transport în comun (7%), parcurile și spațiile verzi (5%), lipsa locurilor de parcare (4%), poluarea (4%).

Sondajul a fost efectuat în perioada 16-22 decembrie 2015, prin metoda interviurilor față în față, pe un eșantion de 1.004 persoane, reprezentativ pentru populația municipiului București, marja de eroare maxim admisă fiind de 3,09%.

Anul acesta la alegeri nu se mai desfășoară și turul al doilea, primarul fiind ales din primul tur. Așa că, dacă Traian Băsescu nu candidează, PNL și MP ar trebui să-l susțină pe Nicușor Dan la Primărie că altfel ne trezim cu fertila primăriță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.