Acasă Politic Firea, Bădulescu și Tudorache zădărnicesc prin incompetență combaterea COVID-19

Firea, Bădulescu și Tudorache zădărnicesc prin incompetență combaterea COVID-19

DISTRIBUIȚI

Primăria Sectorului 1, oficial, și Primăria Capitalei, prin viceprimarul Bădulescu, neoficial, au obligat societatea care asigură salubritatea în sectorul 1 să ridice deșeurile de la centrele de carantină, deși acestea au regim de deșeuri infecțioase, iar societatea nu este autorizată să opereze cu astfel de deșeuri.

Prin Ordinul 4022/2020 al directorului Institutului Național de Sănătate Publică, deșeurile din centrele de carantină au fost încadrate în categoria deșeurilor infecțioase. Ordinul preia recomandarea din Ghidul Organizației Mondiale a Sănătății din 3 martie 2020 ”Water, sanitation, hygiene and waste management for Covid-19”.

Amestecarea deșeurilor infecțioase cu celelalte deșeuri este profund ilegală și poate duce, prin operatorii de deșeuri, la răspândirea virusului în întreg orașul. Poate, de asemenea, să transforme gropile de gunoi în focare de infecție.

Deșeurile infecțioase au un regim special de depozitare, transport și tratare. Spre exemplu, trebuie colectate în recipienți galbeni, închiși etanș, cu pictograma “pericol biologic”. O filmare cu deșeurile de la un centru de carantină, în care deșeurile sunt aruncate în saci obișnuiți, deschiși, la nici un metru de baxurile cu apă potabilă.
Din informațiile noastre, firma de salubritate a luat anumite măsuri de precauție, dezinfectând exterior deșeurile de la centrul de carantină și separând fluxul acestora (oameni și mașini) de fluxul general. Nu aceasta este însă rezolvarea sigură și legală a problemei.

Solicit Primăriei Capitalei, care gestionează centrele de carantină de pe raza Municipiului București, să încheie de urgență contracte cu societăți autorizate pentru gestionarea deșeurilor infecțioase.

Vă mulțumesc!

Nicușor Dan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.