Acasă Politic Firea este disperată. S-a cerut audit independent pentru managementul celor 19 spitale...

Firea este disperată. S-a cerut audit independent pentru managementul celor 19 spitale din subordinea Primăriei

DISTRIBUIȚI

După ce doi neurochirurgi au demisionat de la Spitalul Colentina din cauza lipsei materialelor esențiale pentru operații, Gabriela Firea a vrut să le închidă gurile oferindu-le posturi interimare de conducere. Cei doi medici au refuzat cu demnitate oferta, iar Firea a fost obligată să-i ceară demisia managerului Silvi Ifrim. 
Deși consilierii USR din CGMB au depus încă din noiembrie 2016 un proiect de hotărâre în Consiliul general ce viza evaluarea și îmbunătățirea activității spitatelor din subordinea ASSMB, dar acesta a fost respins cu votul majorității PSD-ALDE, după luni de zile în care primarul Gabriela Firea a refuzat sistematic să îl pună pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului General. De altfel, consilierii USR au depus o plângere penală împotriva Gabrielei Firea pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu din această cauză.
Acum Partidul Uniunea Salvați România solicită un audit independent și profesionist la toate spitalele din subordinea Primăriei București, pentru a preveni situații de criză precum cea de la spitalul Colentina.

”De un an de zile primarul Gabriela Firea nu scoate la concurs posturile de manager pentru cele 19 spitale bucureștene, așa cum prevede legea, în schimb numește directori după bunul plac la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) care are în subordine aceste unități. Efectele managementului incompetent practicat de Gabriela Firea și de directorii din subordinea sa se observă zilele acestea la spitalul Colentina”, a declarat Ana Ciceală, consilier general USR.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București s-a confruntat de-a lungul timpului cu diverse probleme, de la resursele insuficiente, la calitatea serviciilor oferite, și nu a beneficiat până acum de un audit integrat care să ofere soluții de eficientizare și optimizare a serviciilor.

Uniunea Salvați România îi solicită primarului Gabriela Firea să reintroducă în dezbatere proiectul USR privind auditul celor 19 spitale din subordinea CGMB pentru a găsi soluții de eficientizare a serviciilor medicale oferite pacienților în unitățile finanțate de la bugetul Capitalei cu peste 100 de milioane de lei anual. Acest proiect poate preveni situații de criză precum cea de la spitalul Colentina, unde din cauza unui manager incompetent numit de Gabriela Firea la conducerea spitalului, doi medici au fost forțați să demisioneze, iar activitatea secției de neurochirurgie a fost blocată.

Uniunea Salvați România  susține depolitizarea și profesionalizarea managementului din toate domeniile care ar trebui să se ocupe de sănătatea românilor.

”Voi avea mai multe interviuri si maine va voi anunta cine va ocupa postul de interimar pana la organizarea de concursuri la spitalele din Bucuresti. Toti managerii si-au incheiat mandatul si ocupa pozitii interimare. Imi doresc ca toti cei 19 manageri titulari care vor reiesi in urma concursurilor sa aduca plus valoare si sa auziti despre aceste spitale numai vesti bune”, declara ieri primarul general după demisia lui Silvi Ifrim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.