Acasă Politic Firea redeschide teatrele de luni. GCS îi zornăie cătușe pe la urechiușe

Firea redeschide teatrele de luni. GCS îi zornăie cătușe pe la urechiușe

DISTRIBUIȚI

„Din 15 iunie, teatrele și instituțiile de spectacole administrate de Primăria Capitalei se redeschid pentru public. Cultura este esențială pentru viața unui oraș, așa că am decis, împreună cu managerii teatrelor din București, reluarea treptată a spectacolelor cu public, acest anunț fiind așteptat de sute de artiști și mii de bucureșteni”, a scris Gabriela Firea, sâmbătă dimineață, pe Facebook.
Grupul de Comunicare Strategică a reacționat imediat și a transmis că spectacolele desfășurate în spații închise sunt interzise și că descurajează astfel de inițiative, care ”riscă să pună în pericol” viața și sănătatea oamenilor.
„Menționăm faptul că, potrivit normativelor în vigoare, spectacolele se pot desfășura doar în aer liber, cu participarea a maximum 500 de persoane, cu respectarea regulilor de distanță și de protecție sanitară.
Deocamdată, sunt interzise spectacolele desfășurate în spații închise!
În aceste condiții, descurajăm astfel de inițiative care riscă să pună în pericol viața și sănătatea comunităților locale, fiind pasibile de sancțiuni contravenționale sau penale.
Facem apel la responsabilitatea managerilor teatrelor din București să nu transpună în fapt o astfel de decizie a primarului general al municipiului București.
Menționăm faptul că primarul Capitalei nu poate emite un act administrativ contrar legilor în vigoare, iar în cazul în care acest lucru se va întâmpla prefectul municipiului București va acționa pentru suspendarea unei astfel de hotărâri.”, arată GCS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.