Acasă Politic Fostă vânzătoare la aprozar ajunsă deputat PSD ne-a dăruit cea mai dură...

Fostă vânzătoare la aprozar ajunsă deputat PSD ne-a dăruit cea mai dură lege anti-fumat din UE

DISTRIBUIȚI

La jumătatea lunii martie, legea anti-fumat în forma imaginată de deputata PSD Aurelia Cristea va intra în vigoare. În afară de pușcării și aeroporturi nu se va mai putea fuma în niciun spațiu public și nici afară, în stațiile de autobuz, de exemplu care au tavan și doi pereți. Principala problemă a legii este că spațiul public nu are și o definiție exactă a ceea ce înseamnă „spațiu destinat utilizării colective”, așa că în unele minți orice ar putea fi spațiu public închis, cum ar fi scara blocului unde tu ai deschis ușa de la apartamentul în care fumezi sau apartamentul în care tu și cu alți șase – șapte studenți locuiești. Inepția textului de lege apare și acolo unde se face referirea la locul de joacă al copiilor. Legea spune că se interzice „în locurile de joacă” în aer liber fumatul de parcă s-ar fi dus cineva pe tobogan cu țigara aprinsă. Dacă voia să facă o lege bună pentru copii, trebuia să spună pe o rază de X metri în jurul locului de joacă.

Dar ce să ceri de la o fostă vânzătoare de aprozar, după cum dezvăluia colegul său de partid, senatorul PSD Valer Marian. Din CVul oficial al actualei deputate lipsesc informațiile despre perioada 1986-1995, respectiv când Cristea avea între 18 și 27 de ani când potrivit lui Valer Marian aceasta a fost vânzătoare de aprozar. La vârsta de 30 de ani, fosta vânzătoare se înscrie la facultate, la 40 de ani face un master la Bioterra, apoi se dă profesoară universitară dar se dovedește că minte, Ponta o pune ministru și acum ne trântește legea anti-fumat cea mai dură din UE.

CITEȘTE ȘI Guvernul îl lovește pe amantul aprozăresei mincinoase: fumatul e interzis în camerele de hotel

De exemplu în Austria dacă restaurantul are peste 40 de metri pătrați se poate face sală distinctă pentru fumător, în Slovacia se poate fuma în restaurante sau pe balcoanele de la mall-uri, în Germania fiecare land are propriile reglementări referitoare la fumat majoritatea landurilor permițând fumatul în încăperi speciale. În Franța, fumatul este interzis în restaurante, cluburi și discoteci, fiind permis doar pe terasele acestora, majoritatea dintre ele acoperite. În camerele de hotel nu se poate fuma, decât dacă există etaje speciale pentru fumători.

La noi, după cum a formulat Cristea textele de lege, dacă ai închis terasa cu pereți de folie transparentă și pui radiatoare, se cheamă în mintea aprozăresei că e spațiu închis și deci nu se fumează.  Ehe, dacă îi punea de la ILF niște folie când vindea ea la cântar legume afară, poate era și ea mai prietenoasă acum. Așa trebuie să suportăm noi frustrările ei de fostă vânzătoare la aprozar ajunsă ministru care se dă și cadru universitar în CV fără să fie. Să nu uitați s-o votați și în 2016, poate interzice și alcoolul în restaurante, cluburi și pe terase.

CITEȘTE ȘI Creatoarea legii anti-fumat, aprozăreasa mincinoasă, lansată în politica mare de amantul proaspăt divorțat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.