Home Politic Fostul sef al ANRS vrea sa-l convinga pe Nastase ca e nevinovat

Fostul sef al ANRS vrea sa-l convinga pe Nastase ca e nevinovat

DISTRIBUIŢI


Fostul presedinte al Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat (ANRS), Adrian Ghita, protagonist al raportului intocmit de Victor Ponta in legatura cu mai multe afaceri dubioase din perioada 1998-2000, a cerut, ieri, audienta la premier pentru a-si demonstra nevinovatia.

Ghita sustine ca detine o serie de informatii care au fost omise in raportul sefului Corpului de Control al primului ministru si ca documentul, ca atare, contine o multime de inexactitati concepute -cu multa rea- credinta-.

La cererea pentru audienta, Adrian Ghita a anexat si punctul sau de vedere in legatura cu contractele semnate de ANRS cu firmele pomenite in raportul Ponta. Acesta e de parere ca demersul CCPM a reprezentat un control -exclusiv politic- pentru perioada in care la carma institutiei s-a aflat un taranist.

Conform -marturiei- lui Adrian Ghita, 60% din cele 13 milioane de dolari, daune aduse ANRS, s-au pierdut in urma unor contracte cu cinci societati (Romsuintest Peris, Cerealcom Vaslui, Cerealcom Craiova,Comsuin Ulmeni si Sidermet Calan) care aveau in custodie stocuri de la rezerva de stat inca din perioada 1992-1996. Mai mult, Ghita sustine, contrar raportului guvernamental, ca si in 2001 au fost semnalate pagube la rezerva de stat, implicate fiind Cerealcom Craiova si Sidermet Calan.

Referitor la celebrul caz -Sun Oil SRL-, fostul director ANRS spune ca a fost respectata procedura de intocmire a avizelor, iar faptul ca s-au putut recupera produsele, in toate cazurile dovedeste ca si -Sun Oil SRL- si celelalte societati prezentau garantii care au putut fi executate.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.