Home Actualitate Fostul primar al Sectorului 3, Sorin Paliga, a fost arestat in afacerea...

Fostul primar al Sectorului 3, Sorin Paliga, a fost arestat in afacerea -Macaraua-

DISTRIBUIŢI

Dupa ce, saptamana trecuta, fostul primar interimar al sectorului 4 din Capitala, Oliviu Dobre, a fost inculpat pentru acte de coruptie, ieri, a fost randul fostului primar al sectorului 3, Sorin Paliga. Spre deosebire de colegul sau, care este cercetat in stare de libertate, Paliga a fost retinut pentru 24 de ore. Impreuna cu fostul primar au mai fost retinute alte sapte persoane.

Prestidigitatorul

Sorin Paliga este invinuit de abuz in serviciu in forma calificata, asociere in vederea comiterii de infractiuni si complicitate la furt, fostul primar fiind acuzat ca a produs un prejudiciu statului atunci cand a dispus ca macararele de pe santierul unde urma sa se contruiasca un nou sediu al Operei Romane sa fie demontate si vandute unei firme. In mod concret, Paliga a angajt o firma pentru a ridica de pe domeniul public mai multe macarale dezafectate, fara a exista insa o dispozitie de primar in acest sens.

Eugen Spiridon, avocatul fostului primar liberal al sectorului 3, Sorin Paliga, considera ca infractiunile de care este acuzat Paliga -par ridicole pentru un om de bun simt si un profesionist, invinuirea de furt neavand nici un fundament-. Avocatul a precizat ca motivul arestarii este legat de furtul unor deseuri metalice, respectiv subansambluri ale unor macarale abandonate pe un santier parasit, din apropierea Pietei Unirii.

-A fost acuzat ca i-a instigat pe inspectorii Primariei sectorului 3, pe vremea cand era primar, sa fure acele subansambluri care se presupune ca ar apartine unei societati din Galati-, a adaugat Spiridon, mentionand ca, in acea perioada, nu primarul elibera avize pentru ridicarea deseurilor metalice, ci o directie specializata a Primariei.

El a spus ca, potrivit Politiei, prejudiciul total era de aproximativ 1,6 miliarde de lei, din care s-au recuperat 580 milioane de lei.

Avocatul a afirmat ca Paliga a fost arestat, ieri, dupa-amiaza, dupa ce fusese audiat, la Politie, in cursul diminetii.

PNL sare repede cu -actiunea politica-

In prezent, Sorin Paliga se afla in arestul Sectiei 10 de Politie, din Capitala, urmand ca azi sa fie transferat la Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 3, pentru a fi emis, pe numele sau, un mandat de arestare pe 30 de zile.

Presedintele Organizatiei PNL Bucuresti, Mircea Cinteza, i-a luat apararea colegului sau de partid, Sorin Paliga, aratand ca gestul Politiei are conotatii politice. -Este un gest de intimidare in perspectiva viitoarei campanii electorale pentru alegerea unui nou Consiliu General la Municipiul Bucuresti-, a declarat Cinteza.

Sorin Paliga, a fost ales consilier local la Primaria Sectorului 3, in actuala legislatura, dar dupa o luna de la primirea mandatului de consilier, a renuntat la aceasta functie in favoarea unui post in administratia publica centrala. Paliga a fost numit director-adjunt la Agentia Nationala a Functionarilor Publici.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.