Home Actualitate Gabriela Firea este dis-pe-ra-tă! Vrea candidată la Capitală chiar și independentă

Gabriela Firea este dis-pe-ra-tă! Vrea candidată la Capitală chiar și independentă

DISTRIBUIŢI

Liderul PSD București, Gabriela Firea, a cerut într-o intervenție la Antena 3 ca PNL și PSD să meargă separat în alegerile pentru Primăria capitalei sau nu exclude o candidatură independentă.

”Prin urmare, această legare, pe care eu consider forțată între alegerile prezidențiale, parlamentare și alegerile locale din București, cred nu este apreciată de cetățeni. Iar eu merg zilnic în București, în toate cartierele. Vreau să vă spun că am realizat și cercetări sociologice cu mai multe case de sondare, dar merg foarte mult în București, în cartiere și oamenii îmi spun să candidez. Acum aș fi în situația în care să spun: sau în banca mea și nu mă interesează ce spun bucureștenii sau în, primul rând, îi ascult pe bucureștenii care, în număr covârșitor, îmi spun să candidez. Aștept acest anunț  ca un coleg disciplinat, care respectă statutul partidului și își respectă colegii. Vă rog să mă sunați atunci și vă voi spune punctul meu de vedere la acel moment, pentru că este foarte important și felul cum se va face acel anunț și care vor fi argumentele. Este o așteptare mare ca eu să candidez. Vă spun de pe acum faptul că în București, în acest moment, este o așteptare foarte mare ca eu să candidez. Normal ar fi fost ca eu să candidez, ca și data trecută, din partea Partidului Social Democrat, să nu fiu parte a unei negocieri în coaliție. În coaliție, să se negocieze pentru prezidențiale, parlamentare și lista comună la europarlamentare, dar nu alegeri locale, care au o componentă foarte mare din punct de vedere uman.
Cetățenii vor să-și aleagă gospodarul orașului și sunt oameni în afara spațiului politic, oameni care nu sunt înregimentați politic, oameni care nu fac politică de obicei, dar care, în preajma alegerilor locale, sunt foarte interesați care sunt candidații și vor să dea un vot, un vot util. Cum putem noi să mergem în cartiere, pe străzile din București să le spunem: ‘știți, votați candidatul PNL
Bucureștenii știu că PNL în București este egal cu USR pentru că, în momentul la care vorbim, viceprimarul Capitalei este din partea PNL, dl. (Stelian) Bujduveanu. Zeci de directori în subordinea Consiliului General sunt ai PNL, zeci de angajați. Poate ajungem chiar la 100, 100 și ceva ai PNL-ului, care nu sunt retrași și care, pur și simplu, au validat mandatul dezastruos lui Nicușor Dan.
Sincer, vă spun, va fi imposibil să mergem să le spunem bucureștenilor ‘știți, USR și PNL v-au dezamăgit patru ani cu actualul primar, dar noi vă rugăm să votați un candidat PNL!’
Nu se va putea face acest lucru. Normal ar fi să avem candidaturi separate. Candidat PSD în persoana mea, pentru că ceilalți care au fost arătați acum pe ecran au spus foarte clar, inclusiv dl. primar de la Sectorul 4, că nu candidează. Și atunci, de ce teoretizăm pe viața bucureștenilor, pe amarul bucureștenilor? Pregătește o candidatură independentă?
Firea a explicat că nu-i va dezamăgi pe cetățeni și ar putea candida în orice situație.
Am luat decizia luat să nu-i dezamăgesc pe cetățeni, așa cum am luat decizia de fiecare dată și m-am pus pe mine pe ultimul loc și am pus oamenii întotdeauna pe primul loc. Și nu este un slogan, este modul meu de a gândi și a acționa. Dar, bineînțeles, voi aștepta în cadrul statutar și colegial decizia PSD, pentru că eu mă raportez la Partidul Social Democrat.
Coaliția astăzi este, mâine poate nu mai este. Astăzi funcționează, mâine poate se întâmplă ceva. Îl respect foarte mult pe dl. președinte (PNL, Nicolae) Ciucă, a nu se înțelege altceva. Am lucrat extraordinar, eu, ca ministru al Familiei când domnia sa era premier al României. Este un om deosebit, un patriot, un om extrem de energic și implicat pentru a rezolva problemele românilor. Dar PNL București este cu totul altceva. Iar președintele PNL București, dl. (Sebastian) Burduja, nu are cum să vină să promită în București ceva bucureștenilor decât mințindu-i. Pentru că, încă o dată, PNL în București egal USR în București egal Nicușor Dan”, a spus Gabriela Firea la Antena 3 CNN.

1 COMENTARIU

  1. Ce sa faci tu ca independent la primaria Bucureshti mai Gabriela din Bacau venita in politica via Dan Voiculescu la PSD daca nici cand ai fost primar cu sprijinul PSDeului nu ai facut nimic pentru Bucureshteni?,defapt daca nu faceai nimic era bine caci ramaneau mai multzi bani in contul primariei dupa ce ai plecat;acum in cazul lui Nicushor Dan s-a vazut clar ca totzi consilieri de la primaria Bucureshtiului incaseaza bani din contributziile cetatzenilor doar pentru ca sa indeplineasca ordinele de la partidul care i-a facut pe ei consilieri si pe langa partid sa mai faca si pentru ei sau amici lor cate o invarteala,nimic pentru cei care declarativ ii reprezinta,am dat exemplul lui Nicushor Dan unde consilieri de la PNL si PSD sau unit pentru ca sa blocheze actziuni atat de banale ale primariei care tzin practic de rutina functzionari primariei, se pare ca doar asha sabotandul pe Nicushor Dan ei PSD&PNL ii vor convinge bucureshteni sa aleaga un primar de la PSD sau PNL pentru ca la primaria Bucureshti sunt bani multzi si politicieni hotzi nu au cum sa lase sa o prada asha mare sa le scape.
    Nu shtiu daca si pe Clotide Armand tot asha „o sapa” sau au sapato consilieri PSD&PNL dar la cat de lacomi sunt ashtia si PSDishti&PNLishti adica nu m-ash mira deloc sa fie adevarat.
    Acelasi lucru il gasim la majoritatea consilierilor de la toate primariile din Romania si la inteprinderile cu capital de stat rentabile sau nerentabile unde membri consiilor de administratzie si A.G.A.incaseaza o groaza de bani de la bugetul de stat prin intreprinderile astea fara sa faca nimic,in plus mai sunt si o groaza de sinecuri inventate tot de oameni politici si tot in folosul lor al partidului,al famiilor,amantelor sau al prietenilor lor si in dauna alegatorilor pe care ei spun ca ii reprezinta,acum este criza financiara in Romania dar nici Ciolacu nici Ciuca nu vor sa vada robinetele astea prin care curg bani de la buget si sa le inchida pentru ca bani Romaniei nu se risipesc din punctul de vedere al PSDistilor si PNLishtilor ci curg unde trebuie.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.