Acasă Politic Gafele repetate ale lui Ponta tulbură apele în PSD

Gafele repetate ale lui Ponta tulbură apele în PSD

DISTRIBUIȚI

După ce, acum câteva luni, l-a masacrat mediatic pe fostul președinte al PSD, Mircea Geoană, și a deschis un front  împotriva puterii portocalii, Victor Ponta pare să fie o copie palidă a celui pe care l-a înfrânt la Congresul din primăvară, ca urmare a acțiunilor sale dezarticulate și a manierei autoritariste. În fapt, cele două decizii luate pe picior săptămâna trecută, fară a fi dezbătute în cadrul BPN-ului (n.r. – Biroului Permanent Național al PSD) –   sprijinul pentru moțiunea de cenzură a liberalilor pentru educație și pichetarea Parchetului de către deputații social-democrați pentru accelerarea anchetei în cazul Robertei Anastase de către președintele PSD – agită spiritele în barca social-democraților. Practic, Ponta pare să calce pe urmele lui Geoană în ceea ce privește strategiile de acțiune împotriva puterii, după cum s-a văzut și la ultima moțiune de cenzură, când a pozat la imagine amintind parcă de vremurile întunecate ale mineriadelor, din postura de instigator la revoltă sindicală. În fond, lipsa unei strategii articulate cu acțiuni clare, eșecul pe bandă rulantă la cele două moțiuni de cenzură (n.r. – aici este vorba și de moțiunea din vară, de pe 15 iunie) și susținerea liberalilor la moțiunea lor pe educație fără consultarea partidului pare să ridice tensiunea în rândurile liderilor poporului pesedist care, la ultimul Congres de acum două săptămâni, păreau că și-au găsit liderul în persoana independentului Oprescu.

Greșeli tactice și frustrări maxime!

Pe de altă parte, surse social-democrate citate de agenția HotNews au precizat că astăzi la ședința săptămânală a BPN-ului se așteaptă ca Ponta să primească o serie de mustrări de la liderii din teritoriu pentru gafele făcute în ultima vreme. Aceste surse au mai susținut faptul că „tabăra greilor“, în frunte cu o serie de lideri din teritoriu, este deranjată de anunțul făcut de Ponta referitor la susținerea celei de-a doua moțiuni de cenzură a PNL, întrucât a omis o consultare a forurilor de conducere în acest sens. „Trebuia să avem o strategie înainte să anunțăm că mergem cu liberalii. După anunțul făcut suntem priviți ca remorca PNL-ului, nu avem nicio strategie, absolut nimic. Trebuie să ne implicăm și să ne batem, nu să stăm ca niște legume și să dăm semnăturile altora. Ponta nu are pic de experiență politică și gafează prin declarațiile pe care le face“, au explicat sursele citate de agenția HotNews. Pe de altă parte, la Congresul organizat de PSD în urmă cu două săptămâni pentru relegitimarea lui Ponta în partid la circa 9 luni de mandat, era poate mai indicat să se supună la vot scaunul președintelui formațiunii pentru a se elimina nemulțumirile ulterioare după eșecul moțiunii popular-sindicaliste. În fapt, presiunile făcute de către deputații ardeleni ai PSD-ului și mai ales personalitatea Ecaterinei Andronescu l-au determinat pe „micul Titulescu“ să intre în jocul liberalilor, deși liderii PSD stabiliseră în BPN să nu depună moțiune de cenzură pe legea educației. De asemenea, sursele citate de HotNews au mai susținut faptul că depunerea plângerii penale împotriva președintelui Camerei Deputaților nu a fost de la început privită cu ochi buni în partid, iar continuarea demersului și declarațiile lui Ponta de a picheta sediul Parchetului i-au iritat și mai mult pe social-democrați. „Am mai fost acum câțiva ani în fața Parchetului când am făcut lanț uman în jurul lui Bivolaru și ne-am făcut de doi lei. Ce naiba să căutăm la Parchet acum? Se va întoarce împotriva noastră acest demers“, au precizat sursele citate  de HotNews.

Revanșa lui Geoană?

Pe fondul acestor derapaje ale președintelui PSD, nemulțumiții social-democrați așteaptă revanșa lui Geoană, care a fost redus la tăcere în ultima perioadă de timp din postura de „lider al baricadei social-democarte de la Senat“ pentru a mai echilibra un pic partidul. Practic, observațiile pertinente ale lui Geoană din ultimele zile cu privire la posibila renaștere a Alinaței DA dintre PNL și PDL sub auspiciile platformei creștin-democrate sunt un semnal de alarmă pentru tandemul Ponta-Năstase, care par a calcula o majoritate cu liberalii pentru eventualitatea unor anticipate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.