Acasă Politic Geoană amăgește profesorii cu promisiuni anticonstituționale

Geoană amăgește profesorii cu promisiuni anticonstituționale

DISTRIBUIȚI

Președintele PSD, Mircea Geoană, cel cunoscut sub porecla glorioasă de "Prostănacul", a lansat ieri o nouă promisiune electorală imposibil de realizat, atunci când le-a promis profesorilor că le va plăti salariile majorate cu 50% retroactiv, adică cele pe care ar fi trebuit să le primească de la 1 octombrie.
Mai mult, el a supralicitat și a precizat că va oferi chiar și o suplimentare peste cei 50%, pentru profesorii cu salarii mici.
Constituția îl contrazice însă flagrant pe Mircea Geoană, deoarece prevede clar că "legile nu se aplică retroactiv, cu excepția legii penale sau contravenționale".
Cum legea majorării salariilor nu este nici una, nici alta, e evident că liderul PSD promite ceva ce nu ar putea realiza decât dacă, eventual, schimbă legea fundamentală.
Așadar, există doar două variante – fie "Prostănacul" nu cunoaște Constituția României, după atâția ani în care a fost diplomat, ministru sau parlamentar, fie minte cu bună știință, sperând că astfel va mai smulge voturi care îl pot ajuta să devină premier, așa cum își dorește.

Promisiuni "spațiale" de campanie

Fostul ministru de externe al României nu e deloc un novice în arta realizării unor promisiuni ultrapopuliste și practic imposibil de realizat. Una dintre minciunile realmente gogonate pe care Geoană le-a livrat a fost aceea că va oferi câte 20.000 de euro fiecărui român care se va întoarce din străinătate acasă. Cum România are două sau trei milioane de cetățeni peste granițe, un calcul simplu arată că ar fi nevoie de 40 până la 60 miliarde de euro pentru realizarea proiectului lui Geoană, adică bugetul României pe 2-3 ani.
Viitorul senator de Dăbuleni vrea să impresioneze alegătorii români și cu o altă gogoriță – a promis că viitorul guvern al PSD va trimite un om în spațiu și că a discutat cu NASA despre asta, lucru negat imediat de respectiva agenție americană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.