Acasă Politic Geoana – trimis in SUA sa faca lobby pentru implicarea Romaniei in...

Geoana – trimis in SUA sa faca lobby pentru implicarea Romaniei in reconstructia Irakului

DISTRIBUIȚI

Guvernul de la Bucuresti a decis sa-l trimita pe ministrul de externe, Mircea Geoana, cu o misiune cat se poate de clara la Washington: obtinerea implicarii Romaniei in procesul de reconstructie a Irakului. Conform unui comunicat al executivului, primul-ministru -l-a insarcinat pe ministrul de externe sa prezinte administratiei americane dorinta Romaniei de implicare activa in procesul de stabilizare a Irakului si de reconstructie a acestei tari-.

Geoana va efectua, in perioada 7-9 mai, o vizita in Statele Unite, in urma invitatiei lansate de presedintele George W. Bush ministrilor de externe din tarile ce vor deveni membre NATO de a fi prezenti la Washington cu prilejul votului din Senat privind ratificarea protocoalelor de aderare.

-In calitate de stat care a sprijinit campania impotriva regimului dictatorial de la Bagdad, Romania doreste sa contribuie in continuare la operatiunile de stabilizare si reconstructie a Irakului, actionand, la fel ca si pana acum, in spiritul relatiei de parteneriat strategic cu SUA si ca viitor membru NATO-, se argumenteaza in comunicatul guvernului.

Premierul Adrian Nastase a indicat si domeniile prioritare in care Romania este direct interesata sa se implice in procesul de stabilizare politica, economica si de securitate din Irak.

Aceste directii de implicare au fost formulate pe baza rezultatelor contactelor preliminare avute in ultimele doua saptamani de emisarii Guvernului Romaniei cu factori de decizie din domeniile politic, economic si militar din Washington, Londra si din Irak.

De asemenea, Romania isi exprima interesul de a participa la eforturile de identificare a modalitatilor eficiente de recuperare a datoriei pe care fostul regim de la Bagdad le are fata de statele care au investit in aceasta tara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.