Acasă Economic-Financiar Granturi nerambursabile pentru cabinete medicale, echipamente medicale, dispozitive medicale și alte accesorii

Granturi nerambursabile pentru cabinete medicale, echipamente medicale, dispozitive medicale și alte accesorii

DISTRIBUIȚI

Dezvoltarea serviciilor de sănătate, inclusiv a cabinetelor medicale, beneficiază de fonduri nerambursabile substanțiale. Contractele vor fi încheiate anul acesta pentru ca banii să intre urgent în circuitul economic

Zona serviciilor de sănătate poate accesa sume nerambursabile substanțiale pentru a investi în modernizare și pentru a crește, astfel, calitatea actului medical. Altfel spus, cei care vor să investească în servicii medicale și care depun proiecte pot beneficia de o sumă cuprinsă între 50.000 euro și 200.000 euro, la care se adaugă o cofinanțare proprie a beneficiarilor stabilită în procent de minim 15% din valoarea grantului solicitat de către beneficiarii din regiunile mai puțin dezvoltate și 30% din valoarea grantului solicitat de către beneficiarii din regiunea București- Ilfov.

Proiectele includ, potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului referitoare la granturi, finanțări ce vizează “cabinete medicale, echipamente medicale, dispozitive medicale”, dar și alte accesorii necesare desfășurării actului medical. De asemenea, granturile pot fi folosite de industria farmaceutică, inclusiv pentru depozite medicale necesare în situații de urgență. Domeniile de activitate eligibile, potrivit deciziei Guvernului, sunt “activităţi de asistenţă spitalicească, activităţi de asistenţă medicală generală, activităţi de asistenţă medicală specializată, activităţi de asistenţă stomatologică, alte activităţi referitoare la sănătatea umană”.

În cursul acestei luni, aplicanții vor avea la dispoziție, în conformitate cu regulamentele UE, ghidul solicitantului și o platformă electronică unde pot depune proiectele online. Proiectele înregistrate în platformă vor fi supuse evaluării, iar contractele se vor încheia tot anul acesta pentru ca economia românească să beneficieze repede de o injecție de capital importantă. Pe lângă granturile de investiții (în valoare totală de 550 de milioane de euro), Guvernul PNL mai pune la dispoziție finanțări destinate capitalului de lucru (350 de milioane de euro) ce vor avea o valoare cuprinsă între 2.000 și 150.000 euro și microgranturi (100 de milioane de euro) cu o valoare de 2000 de euro per beneficiar.

Antoneta Ioniță

Deputat PNL

Membru în Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaților

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.