Acasă Politic Gruparea Lupu se gandeste la un nou partid

Gruparea Lupu se gandeste la un nou partid

DISTRIBUIȚI

Sustinatorii tandemului Lupu – Chirita se gandesc din ce in ce mai serios la posibilitatea infiintarii unui nou partid, in urma divortului de liderii taranisti. Dupa mesajul transmis in urma cu cateva zile de Andrei Marga, in care le recomanda disidentilor sa puna bazele unui partid al reformatorilor, ieri a fost randul lui Catalin Chirita sa afirme ca sustinatorii sai asteapta justitia sa se pronunte in legatura cu radierea ANCD, pentru a lua o hotarare cu privire la infiintarea unui nou partid politic.

Chirita il acuza pe Ciorbea de practici comuniste

Gruparea Lupu – Chirita se pregateste intens in aceste zile pentru congres, care se va desfasura la sfarsitul saptamanii la Teatrul National. Cum era de asteptat, Catalin Chirita contesta legalitatea congresului din 14 august, care l-a ales pe Victor Ciorbea presedinte cu unanimitate de voturi.-Acest numit de domniile lor congres nu aminteste de nimic altceva decat de congresele PCR-, a declarat ex-secretarul general al taranistilor. El crede ca noii lideri ai taranistilor nu au urmarit altceva decat ca -in partid sa fie unanimitate, un singur candidat, un singur punct de vedere si aplauze frenetice-.

Chirita nu a pierdut prilejul pentru a-l critica pe Ciorbea, despre care a afirmat ca -s-a plimbat prin sase partide- pana sa ajunga in PNTCD, motiv pentru care el il acuza de bigamie politica.

Ex-secretarul general al taranistilor a precizat ca fuziunea ANCD cu PNTCD nu este realizata, deoarece ANCD nu a fost inca radiat de pe lista partidelor politice, desi acest lucru trebuia sa se realizeze in 10 zile de la aprobarea fuziunii de catre forurile conducatoare ale celor doua partide.

Taranistii continua lupta in justitie

Judecarea dosarului privind radierea ANCD sau inregistrarea fuziunii acestei formatiuni cu PNTCD a fost amanata pentru 23 august, intrucat reprezentantul lui Ciorbea a invocat, la prima infatisare, lipsa unui avocat. Principalii acuzatori in acest dosar sunt Catalin Chirita si Claudiu Pavelescu, ambii exclusi din PNTCD. De asemenea, Pertidul Social-Democrat pentru Sanse Egale si o Societate Mai Buna, formatiunea care contesta orice inscriere juridica a unui partid, si-a facut si de data asta datoria, ridicand probleme juridice taranistilor. Instanta judecatoreasca a cerut documente suplimentare referitoare la ANCD si la fuziunea acestei formatiuni cu PNTCD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.