Acasă Politic Guvernare PDSR – UDMR, acuzata ca falimenteaza agricultura pentru cresterea importurilor din...

Guvernare PDSR – UDMR, acuzata ca falimenteaza agricultura pentru cresterea importurilor din Ungaria

DISTRIBUIȚI

Vicepresedintele PD, Traian Basescu, a condamnat, ieri, alianta de guvernare PDSR – UDMR, desfiintand punct cu punct proiectul bugetului de stat prin comparatie cu promisiunile facute de PDSR in campania electorala.

-UDMR-istii sunt foarte?? la guvernare, chiar daca nu au decat cativa subprefecti, prin sustinerea tuturor initiativelor, respectiv a bugetului de stat, promovate de PDSR. Aceasta alianta ne va face sa traim mai prost-, a spus Basescu.

In opinia sa, aceasta apropiere nefericita de partide va arunca tara intr-o criza profunda. Tirul primarului general nu l-a omis nici pe premierul Adrian Nastase: -Criza se poate acoperi inca facandu-ne ca ne ocupam de cainii vagabonzi, de tantari sau de aruncatul chistoacelor din tramvai sau de alte activitati in afara treburilor prim-ministeriale-.

Una dintre acuzele cele mai grave aduse atat PDSR, cat si UDMR este aceea ca cele doua formatiuni contribuie in mod voit la distrugerea agriculturii, avand in structuri oameni care fac afaceri in acest domeniu si care au interesul cert ca unele produse sa fie aduse din alte tari. -Ma tem ca in interiorul aliantei PDSR – UDMR se incearca stimularea masiva a importurilor de produse agricole din Ungaria-, a spus Basescu. Primarul general a mai spus ca isi aduce aminte de intalnirile in care Marko Bela se certa cu Ion Diaconescu, in timp ce acum e o intelegere perfecta intre acesta si Adrian Nastase: -Au vazut linistiti meciul impreuna. Nu stiu cum se vor uita la meciul Romania – Ungaria-.

Vizavi de constructia bugetara, Traian Basescu este de parere ca sunt incalcate atat prevederile din programul de guvernare al PDSR, cat si promisiunile electorale din documentele programatice lansate de principalul partid de guvernamant in campania electorala.

-PDSR a promis masuri de fiscalitate. Intre acestea se regasea si desfiintarea contributiilor la fondurile speciale. Nu s-a facut acest lucru. Ele au fost doar trecute la bugetul de stat, nemaifiind folosite pentru ceea ce au platit cetatenii. Nu a fost redusa nici cota TVA pentru unele produse de maxima necesitate pentru populatie, cu care PDSR a obtinut multe voturi. O alta gogoasa a guvernarii PDSR – UDMR este reducerea accizelor. Bugetul prevede practic o crestere a fiscalitatii cu 1,5%-, a precizat Traian Basescu, secondat la conferinta de presa de ex-premierul Radu Vasile.

Primarul general i-a amintit, totodata, ministrului agriculturii ca a promis sa demisioneze daca nu i se vor aloca 22.000 miliarde de lei pentru anul acesta, iar proiectul de buget nu are prevazut pentru MAA decat 9.000 de miliarde.

Mai mult, in opinia liderului democrat, taranii au fost pacaliti, intrucat li s-a promis un milion de lei pentru un hectar cultivat si in baza noilor reglementari, ei vor fi obligati sa plateasca statului 1.100.000 de lei. Referitor la bugetul alocat apararii, Basescu a afirmat ca acesta este mai mic decat cel de anul trecut si are un deficit de peste 100 milioane de dolari fata de programele angajate cu NATO.

Nici ministrul Miron Mitrea nu a scapat atacurilor primarului general. Traian Basescu a aratat ca, desi PDSR s-a angajat sa construiasca in 2001 peste 8.000 de locuinte, practic, anul acesta, Mitrea nu va putea, conform alocatiilor bugetare, sa realizeze decat 716 locuinte. -Acum imi explic de ce a lansat domnul Mitrea scandalul artificial legat de faptul ca Primaria nu vrea sa dea spatii pentru constructii.- El a spus in final ca -si minciuna electorala este o frauda-, ca o concluzie la promisiunile PDSR. La randul sau, ex-premierul Radu Vasile a afirmat, rasfoind bugetul, ca se gasesc in textul proiectului aberatii de proportii… Probabil ca aici este contributia lui Adrian Nastase, care e clar ca n-are nici o legatura cu economia-, a spus Radu Vasile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.