Home Politic Guvernele PSD nu numai că nu au creat un milion de locuri...

Guvernele PSD nu numai că nu au creat un milion de locuri de muncă promise, ci avem un milion de lucrători mai puțin

DISTRIBUIŢI

De la un milion de locuri de muncă promis de Ponta în 2012, am ajuns să avem 1 milion de lucrători mai puțin în economie, susține europarlamentarul Siegfried Mureșan

„Mai țineți minte milionul de locuri de muncă promis în 2012 de Guvernul PSD condus de Victor Ponta? Iată rezultatul, la 5 ani de la promisiune: populația activă ocupată – care cuprinde, pe lângă salariați, și pe patroni, liber-profesioniști și agricultori – a scăzut cu 1 milion de persoane, de la 9,3 milioane de persoane în 2012, la 8,3 milioane de persoane în 2017, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS), asta în timp ce numărul salariaților în economie a stagnat, la 6,3 milioane de persoane. Unde au dispărut 1 milion de persoane din populația activă ocupată? Este simplu, dincolo de cauzele legate de îmbătrânirea populației și sporul natural negativ, care afectează fiecare economie, cei mai mulți sunt românii plecați la muncă în străinătate tocmai pentru că Guvernul nu a creat locuri de muncă pentru ei, așa cum, în mod mincinos, a promis PSD. Avem în prezent între 150.000 și 200.000 de români care părăsesc anual țara în căutarea unui loc de muncă mai bun pentru că au înțeles că PSD i-a mințit doar ca să câștige voturi și că nu au de gând să se țină de promisiunile făcute.

Guvernul PSD – ALDE ne promite, iată, din nou, de data aceasta prin intermediul Comisei Naționale de Prognoză, că va crea un milion de locuri de muncă noi în 5 ani, până în 2021. Aceeași minciună ca acum 5 ani! Cum știm că Guvernul PSD – ALDE ne minte din nou? Pentru că acționează în totală contradicție cu această promisiune luând exact acele măsuri care descurajează crearea de noi locuri de muncă și dezvoltarea mediului de afaceri: a tăiat investițiile publice și schimbă cadrul fiscal de pe-o zi pe alta, ceea ce sperie și ține departe potențialii investitori, iar actualii investitori români și străini trag semnale unul după altul și avertizează Guvernul că deciziile sale vor duce la stagnarea creșterii economice și a creării de noi locuri de muncă. Nu putem avea locuri de muncă noi fără investiții noi, dar Guvernul a redus investițiile la un minim istoric și asta ca să folosească banii pentru creșteri de salarii nesustenabile.”, a declarat Mureșan.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.