Acasă Politic Guvernul e acuzat de dublu standard ca și de Paște: se puteau...

Guvernul e acuzat de dublu standard ca și de Paște: se puteau relaxa măsurile cu o zi înainte, de Rusaliile catolice

DISTRIBUIȚI

„Guvernul nu a răspuns solicitării noastre de a sărbători Rusaliile în condiţiile respectării măsurilor impuse pentru controlul sănătăţii. Guvernul a dovedit, încă o dată, că impune un dublu standard în aplicarea legii pentru cetăţeni. Având în vedere apropierea sărbătorilor de Rusalii la romano-catolici şi protestanţi, grupul parlamentar UDMR a elaborat, luni, un pachet legislativ pe care l-a prezentat guvernului liberal, solicitând măsuri concrete pentru prevenirea infectării cu COVID-19.”, anunță UDMR.

„Cu ocazia sărbătorilor Pascale am sesizat că statul a aplicat un dublu standard atunci când a menţinut restricţiile pe perioada Paştelui catolic, însă de Sărbătorile Pascale ortodoxe a recurs la relaxarea acestora, în condiţiile în care riscul de îmbolnăvire era foarte mare, în ambele perioade. Am solicitat guvernului să se asigure că nu ne vom confrunta cu această situaţie discriminatorie şi de Rusalii. Din păcate, până în ziua de astăzi nu am primit niciun răspuns în acest sens”, a declarat liderul grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaţilor, Benedek Zakarias, care a adăugat că guvernul nu a ţinut cont nici de data aceasta de sărbătoarea comunităţii romano-catolice şi protestante, pentru că nu ar fi existat nicio problemă dacă ar fi acceptat aplicarea măsurilor de relaxare de sâmbătă sau duminică (30/ 31 mai) şi nu începând cu luni, 1 iunie.

Deputatul Benedek Zakarias a mai explicat faptul că, deşi guvernul va ridica unele restricţii de control al sănătăţii începând cu 1 iunie, participarea masivă la ceremoniile religioase poate avea în continuare consecinţe negative, de aceea UDMR încurajează comunitatea maghiară să dea dovadă de prudenţă şi precauţie în perioada sărbătorilor. Pachetul legislativ elaborat de UDMR prevede introducerea aceloraşi măsuri de control al sănătăţii la ceremoniile care vor avea loc cu ocazia Rusaliilor Catolice, Protestante şi Ortodoxe. Potrivit acestor măsuri, fiecare participant la ceremonia religioasă trebuie să aibă asigurat un spaţiu de doi metri pătraţi, cel puţin 1,5 metri între scaune, bisericile sunt obligate să pună la dispoziţie produse pentru igienizarea mâinilor, purtarea măştii de protecţie este obligatorie în timpul ceremoniei, de asemenea, în timpul ritualului împărtăşaniei se vor folosi numai dispozitive de unică folosinţă. Pachetul legislativ mai prevede că, în cazul organizării mai multor ceremonii religioase care se succed, mobilierul trebuie să fie dezinfectat şi să se menţină distanţa socială la intrarea/ieşirea din biserică. Pot participa la ceremoniile religioase numai persoanele care nu prezintă simptome specifice de coronavirus.

3 COMENTARII

  1. Dumnezeu inseamna dragoste,asa ca nu va folositi de sarbatorile religioase ca sa acuzati ma UDMRistilor daca cu adeverat ctedeti in El,pentru ca in cazul in care Biserica Catolica sau Bisericile protestante sunt umilite asa cum spuneti voi,este adevarat doar daca a fost facut intentionat lucru care nu poate fi dovedit,dar chiar daca ar fi asa ceace faceti voi este mult mai rau pentru ca in locul umilintei care este o virtute voi ati ales mandria(care este cel mai mare pacat).Satan a fost mandru,atunci cand a vrut sa fie la fel ca Dumnezeu,pecand Isus a fost umil suportat batjocura oamenilor dupa ce a fost condamnat pe nedrept la moarte cu toate ca avea putere,tocmai pentru ca l-a ascultat pe Tatal pana la moarte.
    Sa stiti ca si eu sunt Romano–Catolic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.