Acasă Politic Guvernul ar da sediul PD inapoi fostilor proprietari

Guvernul ar da sediul PD inapoi fostilor proprietari

DISTRIBUIȚI

Secretarul general al Guvernului, Serban Mihailescu, nu a exclus ieri ca solicitarea de retrocedare a sediului PD din Aleea Modrogan sa fie solutionata pozitiv. Altfel spus, cladirea care gazduieste sediul PD ar putea fi restituita in natura, sfidandu-se articolul 16 al Legii 10, care exclude de la retrocedare imobilele care gazduiesc partide politice. -Daca n-o sa avem bani (pentru plata despagubirilor catre fostii proprietari, n.n.), o sa dam inapoi si sediul din Modrogan-, a spus Mihailescu. -Asa cum noi nu am fost protejati, nu vad de ce i-am proteja pe ei-, a reclamat ministrul, gandindu-se ca, in perioada in care social-democratii s-au aflat in opozitie, vechiul sediu al PDSR din Atena 11 a pierdut doua etaje in favoarea fostului proprietar.

Dintre toate partidele politice, PD si PSD ocupa cladiri care au caracter de locuinta de protocol, insa sediul din Kisseleff nu a fost inca revendicat. Serban Mihailescu a precizat ca articolul 16, care ridica cele mai multe probleme, ar mai trebui lucrat, astfel incat sa se analizeze -de la caz la caz- despre ce sediu de partid e vorba, pentru ca, in situatia in care nu exista bani pentru despagubiri, unele cladiri sa fie restituite in natura.

Termenul de depunere a notificarilor, spre o noua prelungire

Mihailescu a declarat ca Guvernul ar putea sa prelungeasca din nou termenul de depunere a cererilor de retrocedare, pentru ca -multi romani se afla la distante foarte mari- si nu au avut timp sa-si trimita revendicarile. De asemenea, secretarul general al Guvernului a reconfirmat ca Executivul pregateste un proiect de lege pentru acordarea de despagubiri pentru persoanele care nu pot sa-si primeasca imobilele inapoi. Mihailescu a exclus insa demararea unui proiect de despagubiri a celor care au avut actiuni la societatile comerciale, pentru ca majoritatea au avut ipoteci: -Avem suficiente batai de cap sa ne mai cream inca una-. Ca un antidot la bataile de cap ale Cabinetului, ieri, prin Hotarare de Guvern, a fost infiintata Autoritatea pentru urmarirea Legii privind retrocedarea, care va face parte din Ministerul Administratiei Publice si care va fi compusa din -cele mai luminate minti ale Justitiei-. Autoritatea va analiza cazurile punctuale care apar in procesul de retrocedare, pentru ca – spune Mihailescu – -fiecare imobil are propria sa situatie juridica-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.