Acasă Politic Guvernul ar putea primi o portie de 12 ordonante de urgenta

Guvernul ar putea primi o portie de 12 ordonante de urgenta

DISTRIBUIȚI


Comisia pentru revizuirea Constitutiei a lucrat ieri -la seral-, fara presa, dar si fara declaratii la -recreatie-, administrand in Sala de Marmura a Senatului cele peste 230 de amendamente depuse de reprezentantii Camerei Superioare.

UDMR a esuat si de aceasta data in intentia sa de a elimina din legea fundamentala caracterul national al statului roman, dar nu a abandonat lupta reluand toate amendamentele depuse la Camera. Astfel, Comisia Constitutionala a mers in ritm vioi pentru a pregati intrarea proiectului in plenul senatorial la 1 septembrie. Presedintele acesteia, Valer Dorneanu, a apreciat ieri, inainte de inceperea sedintei, ca situatia este similara cu cea de la Camera, -Constitutia fiind atacata in partea sa pietrificata- in aceeasi masura si la Senat.

Liberalii au venit ieri cu o serie de premiere, presedintele de onoare, Mircea Ionescu Quintus, avansand cateva amendamente personale ambitioase. Astfel, el cere ca guvernul sa nu poata adopta mai mult de 12 ordonante de urgenta pe sesiune, si ca presedintele tarii sa fie suspendat pe perioada in care este anchetat. Valeriu Stoica, vicepresedinte al comisiei, a aratat ca PNL nu va accepta extinderea -spatiului public al statului si va pleda insistent pentru obligarea ministrilor sa raspunda personal la intrebarile si interpelarile parlamentarilor.

Aceeasi viziune au si democratii pe subiectul cu pricina, el reluand amendamentele de la Camera Deputatilor, printre care sunt limitarea migratiei parlamentare si folosirea limbii minoritatilor doar in -justitia orala-. Desi au amendamente in mape – pe care le-au depus recent – peremistii au lipsit ieri de la sedinta – dupa ce au parasit dezbaterile, refuzand sa dea votul final la Camera. La inchiderea editiei, surse din comisie ne-au semnalat intentia senatorului PSD Antonie Iorgovan de a introduce regiunile in structura administrativa a Romaniei – pe modul european. Propunerea nu s-a supus la vot, reprezentantii partidelor cerand consultari cu sefii pe aceasta tema.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.