Acasă Politic Guvernul rechiziționează fabrica Hexi Pharma și clorul deținut iar specialiștii MApN o...

Guvernul rechiziționează fabrica Hexi Pharma și clorul deținut iar specialiștii MApN o repun în funcțiune

DISTRIBUIȚI

Guvernul va rechiziționa fabrica de biocide Hexi Pharma, închisă în urma tragediei de la Colectiv, când s-a descoperit că această firmă livrese spitalelor din România dezinfectanți neconformi, transmite Europa FM.

Surse guvernamentale au declarat pentru Europa FM că toate utilajele fostei fabrici încă există, iar cu ajutorul specialiștilor Ministerului Apărării vor fi repuse în funcțiune.

Ministerul Economiei este cel care a prevăzut în decretul instituirii stării de urgență posibilitatea rechiziționării unor mărfuri sau utilaje private.

Cum după închiderea societății Hexi Pharma de către Justiție nu mai există alt producător de biocide pe piață, aceasta ar putea fi reînviată dar de stat de această dată.

Surse guvernamentale au declarat în exclusivitate pentru Europa FM că vor fi rechiziționate liniile de producție și posibil anumite cantități de clor.

Informația a fost confirmată pentru Europa FM de ministrul de Finanțe, Florin Cîțu.

Citește integral și ascultă audio pe europafm.ro

4 COMENTARII

  1. Mari prosti au fost cei care nu au lasat fabrica asta sa produca mai departe pentru spitale,sa produca cu control de calitate la standarde normale nu produse diluate,pentru ca am spus demult la cat rau a facut societatea asta tari statul putea sa ii confiste tot,si active si bani din conturi si tot datoare o scoteau,din cauza asta ce a facut patronul HEXI PHARMA nu se intampla in SUEDIA,GERMANIA,FRANTA sau alte state dezvoltate.
    Sau poate intentionat nu s-a vrut sa aiba spitalele de stat un producator autorizat cu putere de productie caci daca era asa ii incurca pe uni directori de spitale la zeciuiala,ca doar ei semneaza si statul plateste adica sunt patroni pe bani statului.
    In sfarsit o decizie normala care trebuia luata cu mult timp inainte.

  2. Domnilor primari aveti in Romania doua combinate chimice care produc celor,respectiv hipoclorit de soții.Unul se află la Râmnicu Vâlcea iar altul la Borzesti ,puteti lua hipoclorit si sa spălați străzile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.