Acasă Politic Gyorgy Frunda se lupta la Strasbourg pentru eliberarea lui Ilie Ilascu

Gyorgy Frunda se lupta la Strasbourg pentru eliberarea lui Ilie Ilascu

DISTRIBUIȚI

Problema Ilascu a fost, ieri, un subiect prioritar in doua dintre comisiile permanente ale Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei.

La Comisia de monitorizare, unde s-a dezbatut monitorizarea Republicii Moldova, senatorul UDMR Gyorgy Frunda a prezentat in detaliu cazul si a cerut adoptarea unei rezolutii care sa ceara eliberarea imediata a lui Ilie Ilascu si un proces echitabil la Praga. Propunerile sale au fost acceptate, iar cazul Ilascu va face obiectul unui capitol special in raportul asupra Republicii Moldova. Raportor a fost desemnat deputatul lituanian Vahtre.

Josette Durrieu, presedinta delegatiei franceze, a remarcat ca Smirnov a mai promis punerea in libertate a lui Ilascu si, in ultimul moment, s-a razgandit, astfel ca s-a convenit exercitarea de presiuni asupra delegatiei ruse. Dna Durrieu s-a felicitat de faptul ca a reusit sa il convinga pe Ilie Ilascu sa depuna o plangere la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, astfel incat cazul sau se afla deja pe rol. Reamintim ca Ilie Ilascu refuza sa semneze orice fel de cerere – de gratiere sau de alt fel – considerand ca este un detinut politic.

Pe de alta parte, la Comisia juridica si pentru drepturile omului s-a decis, ca urmare a unei motiuni semnate de toata delegatia romana, desemnarea unui raportor special pentru cazul Ilascu, in persoana deputatului Err.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.