Acasă Politic Ilici nu vede repetenții și plagiatorii de la vârful PSD și se...

Ilici nu vede repetenții și plagiatorii de la vârful PSD și se miră că intelectualitatea ocolește partidul

DISTRIBUIȚI

Prezent la Congresul PSD, Ion Iliescu și-a manifestat dezamăgirea că intelectualitatea ocolește PSD. Păi dacă la vârful PSD sunt repetenți și plagiatori cine ar vrea să se alăture lor: Zgonea repetent de trei ori, Dragnea o dată, Ponta plagiator, Olguța Vasilescu plagiatoare, Androneasca a coordonat doctorat plagiat, Pop agramat etc.
 
„Este o critică directă la adresa liderilor partidului nostru, care au o slabă legătură cu intelectualii țării. Nu sunt prezenți în mijlocul lor, în acțiuni specifice. Aș vrea să amintesc doar un eveniment recent — Festivalul „Enescu”. A fost o mare manifestare a culturii românești. Liderii PSD n-au fost prezenți. O singură dată a apărut Ponta pentru câteva minute dintr-un concert. Este un semnal că nu prea sunt deschiși liderii partidului nostru la viața intelectuală, la viața culturală și ăsta e un prost semnal. Nu poate un partid să aibă forță dacă nu are alături de el intelectualitatea țării, (…) oamenii care dau tonul în afirmarea noastră în lume. Asupra acestei chestiuni eu aș dori o reflecție mai profundă din partea conducerii noastre de partid care va fi aleasă și să marcheze acest Congres o cotitură”, le-a transmis Iliescu reprezentanților PSD prezenți la Congresul extraordinar de duminică.

Iliescu consideră că PSD are o problemă cu promovarea elitelor politice și constată amplificarea „fenomenului politic de cumetrie”.

„Avem o problemă în recrutarea, pregătirea și promovarea elitelor politice și administrative, în asigurarea profesionalismului acestora și aceasta nu se rezolvă îngustând baza de recrutare, folosind criterii care nu au legătură cu meritele personale. După capitalismul de cumetrie de care aminteam cândva, se cam amplifică fenomenul politic de cumetrie”, a adăugat Iliescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.