Home Politic Iliescu acuzat de luare de mită de un fost analist CIA

Iliescu acuzat de luare de mită de un fost analist CIA

DISTRIBUIŢI

S-a spulberat mitul „sărac și cinstit” despre Ion Iliescu. Raymond McGovern, fost analist CIA, a declarat publicației rusești Sputnik că fostul preşedinte Ion Iliescu a permis existenţa închisorilor CIA pe teritoriul României deoarece era liderul unui stat marionetă care asculta ordinele primite de la Washington și a fost plătit pentru asta. În legislația României această faptă se numește luare de mită pentru că banii erau pentru a-și îndeplini o sarcină de serviciu.
„Banii pe care eu îi dădeam statului ca să-mi plătesc taxele și impozitele ajungeau la indivizi precum Iliescu și oamenii lui din serviciile secrete. Și ce obțineam noi, SUA, din asta? Un loc unde să torturăm oameni”, a declarat Raymond McGovern pentru Sputnik International.

„România este ceea ce președintele Vladimir Putin ar numi un stat vasal al SUA”, a declarat Raymond McGovern, fost analist CIA.

Potrivit acestuia, Iliescu a aprobat o locaţie pentru CIA în România pentru că avea obligaţii faţă de SUA şi era motivat cu sume de bani din trezoreria SUA.

Fostul analist CIA sugereză că ar fi interesant de investigat conturile lui Iliescu din băncile elveţiene şi modul în care fostul preşedinte al României şi-a achiziţionat ca reşedinţă de vară o casă lângă un lac.

McGovern nu crede ceea ce declară Iliescu, că nu ştia ce fel de activităţi desfăşoară CIA în România. Dacă Iliescu nu ştia, mai spune acesta, este pentru că nu a vrut să ştie. „Uneori, liderii politici preferă să nu ştie unele lucruri, pentru a putea nega ulterior”, a mai afirmat Raymond McGovern, pentru Sputnik.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.